9 mai

Txt: 1 Peter 1:13-16

ET MATCHENDE SETT

“Har noen sett perle armbåndet mitt?” spurte Maria en søndag morgen. “Jeg liker ikke å ha på meg perle halsbåndet uten armbåndet. De er et sett!”

“Hva så?” ertet Marias bror Bjørn.

“Du får finne det senere,” sa mor. “Det er på tide å dra til kirken nå.”

“Vent! Jeg tror jeg vet hvor det er,” sa Maria. Hun løp opp til rommet sitt og kom ut igjen med armbåndet sitt. “Jeg glemte at jeg la det på bokhyllen! Nå er jeg klar til å dra!” annonserte hun mens hun tok det på armen sin. Hun tok en liten pause og beundret en liten perle ring på hånden hennes. “Ringen min og armbåndet og halskjedet er et matchende sett,” la hun til.

Hva betyr det? Hva er et match sett?” spurte lillesøsteren hennes.

“Matchende,” gjentok Maria mens de gikk ut mot bilen. “De er et matchende sett. De har alle perler, så de matcher hverandre. De likner hverandre, passer sammen.”

Etter kirken og søndagsskolen var Maria ivrig om å fortelle foreldrene sine om leksjonen de hadde hatt den morgenen. “Jeg viste fru Pettersen ringen og halsbåndet mitt,” sa Maria. “Jeg nevnte at de matchet, og hun sa jeg burde vise dem til hele klassen fordi det er slik Gud ønsker at barna Hans skal være.”

“Ønsker Han at vi skal ha smykker på oss?” Bjørn så skeptisk ut.

Maria lo. “Selvsagt ikke!” sa hun. “Men fru Pettersen sa at på en måte ønsker Han at vi skal matche Ham. Vi burde være lik Ham.”

“Vær lik Gud!” Bjørns stemme ropte fra baksetet. “Vi kan aldri håpe å være like stor som Gud.”

“Du har rett,Bjørn,” sa far. “Vi kan aldri bli like store eller mektige som Gud. i kan ikke kontrollere naturkreftene eller utføre mirakler. Men det er en måte vi kan matche Gud – i alle fall litt.”

“Det er hva fru Pettersen sa.” Maria snudde på ringen sin. “Hun sa at vi burde bli mer og mer lik Jesus. Vi skulle være snillere, elske mer og nekte å gjøre gale ting. Slike ting.”

“Helt riktig!” Far smilte til henne. “Når vi lærer om Jesus hjelper Den Hellige Ånd oss å adlyde Hans lære og gjør oss mer lik Ham hver eneste dag. Gud er hellig og rettferdig. Vi ønsker å bli så lik Ham som mulig.”

Hva med deg?

Forsøker du å matche eksempelet som Jesus ga deg? Han var alltid full av kjærlighet, snill og tenkte på andre. Han behandlet alle med respekt. Han brydde seg om dem som var fattige, syke og lidende, og Han hjalp dem. Og Han syndet aldri! Dess mer du følger Hans eksempel, dess mer vil du “matche” Jesus. Be Gud å hjelpe deg – du kan ikke klare det på egenhånd.

Vær hellige, for jeg er hellig.

1 Peter 1:16

Dagens nøkkelord: VÆR LIK JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: