12 juli

Txt: 1 Samuel 15:18-22

VÅRRENGJØRING

Ungdommene på søndagsskolen gjorde seg klare for “Vårrengjøringens Gavedryss”. Hvert år brakte ungdommene med seg bøker, spill og andre leker i god stand slik at de kunne gi dem til det lokale barnehjemmet.

“Hva skal  jeg gi i år?” spurte Paul mens han gikk gjennom tingene sine.

Mor smilte. “Hva med noen av legoene dine?” spurte hun. “Eller kanskje noen puslespill. Du bruker dem ikke så mye lengre.” Paul kikket på tingene mor hadde foreslått, men han var ikke sikker på om han ville gi fra seg noen av dem.

Neste dag bestemte Paul at han ville rydde i skapet sitt på skolen. Gamle papirer, brukne blyanter og til og med et skittent par med gymsokker lå snart i en haug på gulvet. Så fikk han øye på en ball han hadde lånt fra Roger flere måneder tidligere. Roger har antakelig glemt denne –  han har flere baller enn alle andre tenkte Paul da han dro frem ballen fra skapet hans. Han stakk den under armen, kastet vekk bosset, og gikk hjemover.

Den kvelden viste han ballen til sin far. “Jeg skal hjelpe Roger å gjøre en god gjerning,” fortalte han faren. “Jeg skal gi denne til barna på barnehjemmet.  Roger vil aldri savne den.”

Far rynket pannen. “Stopp en halv!” sa han. “Du kan ikke gi noe som ikke er ditt.”

“Roger ville ikke bry seg,” insisterte Paul, “og det er til et godt formål.”

“Å gjøre noe galt kan ikke bli rettferdiggjort med å si at du gjør det for Gud,” fortalte far ham. “Kong Saul i Bibelen forsøkte å gjøre det. Gud fortalte at han skulle drepe alle kyrne og sauene i en bestemt by, men kong Saul beholdt noen av dyrene. Han sa at han ville ofre dem til Gud, men Gud var ikke fornøyd. Han ville heller at Saul skulle adlyde Ham enn å ofre til Ham. Og Gud vil heller at du skal adlyde Hans bud om ikke å stjele den ballen – selv om det er for en god grunn!”

Paul kikket på ballen. Han visste at far hadde rett – han trengte å returnere ballen til Roger, ikke gi den til noen andre. “Okay,” sa han nølende.”Jeg skal gi den tilbake. Jeg  antar at jeg kan donere litt lego og noen puslespill til barnehjemmet.”

Hva med deg?

Er du noen gang fristet til å gjøre noe galt for å få noe godt? Gud ønsker ikke at du skal velge om du skal adlyde budene Hans eller ikke avhengig av situasjonen din. Når Han sier “Ikke stjel!” så er det akkurat hva Han mener. Når Han sier “Vær snill!” mener Han vær snill. Når Han sier “Hold deg ren!” så er det akkurat det Han ønsker at du skal gjøre. Alltid adlyd Gud i alt!

Lydighet er bedre enn offer

1 Samuel 15:22

Dagens nøkkelord: ALLTID ADLYD GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: