9 juli

Txt: Romerne 8:31-39

SØKE OG ØDELEGGE

“Kom igjen, Amund. Vi må rengjøre kjelleren nå,” ropte far. Da Amund hørte farens stemme, så han opp fra boken han holdt på å lese. Så sukket han tungt, la boken fra seg, og gikk ned til kjelleren. Far ga ham en kost, og Amund begynte å koste spindelvevet ut fra hjørnene mens far rengjorde en hylle. “Det må ha vært en god bok du leste på,” sa far.

“Jada! Den er om noen karer som lot som om de var spioner på et ‘søke og ødelegge’ oppdrag,” svarte Amund mens han strakte seg inn mot et støvete hjørne med kosten sin. Han stoppet å arbeide mens han beskrev noen av eventyrene barna i historien kom inn i.

Far smilte. “Vel, du får komme videre med ditt eget ‘søke og ødelegge’ oppdrag,” sa han. “Dess tidligere du blir ferdig med denne jobben, dess tidligere kan du komme tilbake til boken din.”

“Javel, far,” sa Amund. Han smilte og viftet med kosten. “Pass dere, gamle edderkopper! Jeg kommer og tar dere!”

Far dumpet noe boss i en container. “Er du klar over at du sloss mor noen som har et ‘søke og ødelegge’ oppdrag mot deg?” spurte far. Amund så litt overrasket ut. “Satan er fienden til enhver kristen,” forklarte far.  “Målet hans er å stjele, drepe og ødelegge. Han forsøker å stjele din kjærlighet til Gud, drepe lysten din til å tjene Ham, og ødelegge ditt vitnesbyrd for Ham.”

Amund var tankefull. “Slik som den gangen da jeg ville bli hjemme og se på TV isteden for å gå på Bibel klubb?” spurte han. “Eller den gangen jegikke ville gå med søndagsskole klassen min for å dele ut løpesedler. Jeg hadde ikke lyst til å tjene Gud eller vitne for Ham.” Han gren på nesen. “Det er ganske skremmende,” la Amund til. “Satan har ganske mye makt, ikke sant?”

“Det er helt sant,” sa far, “men ingen er så mektig som Gud. Jesus har allerede vunnet over Satan på korset.” Far så fornøyd ut over kjelleren. “Når du kjenner og lever etter Guds ord, så gir Jesus den kraften du trenger for å gjøre det som er rett,” la far til, “og nå… så tror jeg vi er ferdige her, og du kan gå tilbake til boken din og finne ut hvordan den ender.”

Hva med deg?

Er du klar over at Satan har et “søke og ødelegge” oppdrag mot deg? Er du på vakt mot det? Han vet akkurat hva som kan få deg til å ikke være så glad i Gud som du burde, men du kan klare å motstå ham. Når du ønsker å være ulydig mot din mor, skulke kirken, fortelle en løgn eller gjøre noe annet galt, så stå imot Satans angrep og stol på at Jesus vil hjelpe deg til å følge Ham. Han er sterkere enn Satan, og Han vil hjelpe deg til å gjøre det som er rett.

Han som er i dere er større enn ham som er i verden.

1 Johannes 4:4

Dagens nøkkelord: JESUS ER STERKERE ENN SATAN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: