21 oktober

Txt: Jesaja 55:10-13

BESKJED I EN BOSSBØTTE

Reidar og Ivar ga ut løpesedler om Bibel klubben. Men det var fint vær, og de ønsket de var i parken istedenfor. “Kom igjen, Ivar!” sa Reidar. “La oss kaste disse løpesedlene og gå for å spille fotball.”

“Okay. Jeg er sikker at ingen vil komme selv om gir ut disse løpesedlene,” samstemte Ivar. “Det er en bossbøtte ved huset der borte. La oss kaste dem.” Så guttene kastet løpesedlene og gikk for å spille fotball.

Neste uke på Bibel klubben stod de ved siden av døren da en dame med fem barn kom. “Hallo,” sa hun og hilste på en av lærerne. “Jeg er fru Martinsen, og vi flyttet hit for noen få uker siden. Vi så etter en Bibel-troende kirke og ble glad da vi fikk høre om denne.”

“Vi er så glad for at dere har kommet,” svarte læreren. “Har en av ungdommene våre gitt dere en løpeseddel i døren?”

“For å være ærlig, så fant vi rundt femti løpesedler i bossbøtten vår,” forklarte fru Martinsen. “Jeg var nysgjerrig og leste en. Jeg har ikke peiling hvordan de endte opp der.” Reidar og Ivar håpet ingen så blikket de sendte hverandre mens de hurtig dukket inn i søndagsskole rommet.

Læreren begynte å undervise klassen om et vers om at Guds ord oppnådde formålet sitt. Reidar dultet borti Ivar. “Det er akkurat som løpesedlene,” hvisket han. “Vi kastet dem, men Gud brukte dem likevel til å nå en familie.”

På veien hjem snakket guttene om det på ny. “Bare tenk hvor mye mere godt vi kunne ha gjort dersom vi hadde gitt dem alle ut akkurat slik som vi skulle ha gjort!” klaget Ivar. “Kanskje enda flere familier ville ha kommet. Jeg synes vi burde fortelle læreren vår hva vi gjorde.”

Reidar sa seg enig. “Det er siste gang jeg skal gjøre noe slik!” utbrøt han. “La oss spørre etter flere løpesedler vi kan dele ut.”

Hva med deg?

Stønner du når du blir spurt om å hjelpe med å annonsere et arrangement i kirken du går til? Klager du når du blir bedt om å invitere vennene dine til søndagsskole, Bibel klubb eller en kristen leir? Hele familier har blitt omvendt til å bli kristne fordi en liten gutt eller jente har invitert en venn til kirken. La oss se etter muligheter til å invitere andre.

Slik skal mitt ord være, det som går ut av min munn. Det skal ikke vende tomt tilbake til meg, men det skal gjøre det jeg vil, og ha fremgang med alt som jeg sender det til

Jesaja 55:11

Dagens nøkkelord: INVITER ANDRE TIL KIRKEN

Advertisement
%d bloggers like this: