31 juli: Bare en ting er nødvendig

“Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.”

Lukas 10:42

En ting er nødvendig. Hvor vanskelig det er å lære denne leksjonen!

Marta mente det godt, og det gjør også vi ofte. Der er tusen ting som påkaller vår oppmerksomhet hver dag. Der er forpliktelser å oppfylle, tinetabeller som må holdes, og folk som må tilfredsstilles. Men midt i dagens strev og jag, selv om du er hjemmearbeidende eller en økonomisjef, så er det viktig å ikke glemme det som er nødvendig.

En lovende karriere er ikke nødvendig. Aksept fra våre kolleger er ikke nødvendig. En velfylt pensjonskonto er ikke nødvendig. Selv hengivenhet fra familiemedlemmer er ikke nødvendig. En ting — og en ting alene — er absolutt essensielt.

Hva kunne muligens være så viktig, i enhver kultur og for enhver person? Jesus forteller oss: det var akkurat hva Maria hadde valgt. Den ene tingen var at hun “satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord” (10:39).

Vi må alle ta oss tid i dagens travelhet til å tilbringe tid ved Jesu føtter, underkaste oss til Hans vilje og åpne hjertene våre til Ham i bønn. Vi må være villig til å si “nei” til utallige distraksjoner som truer å trekke oss vekk fra Ham i løpet av dagen. Vi må høre Hans Ord, som Han har delt og bevart for oss i Bibelen.

Samfunn med Jesus Kristus er ikke bare en del av kristendommen, det er selve kristendommen. Det er ikke en del av livet, det er det enbeste livet som spiller noen rolle. Det er formålet du ble skapt for, og det er det eneste som ikke kan taes bort fra deg, selv ved katastrofer eller død.


 

Advertisement
%d bloggers like this: