16 januar

Txt: Forkynneren 5:1-7

BRÅKETE UNGER

“Jeg hørte noen triste nyheter på kirkerådets møte i går kveld,” sa Jons far en morgen.

“Gjorde du?” Jon så opp. “Hva da, pappa?”

“Det gjelder en familie som flyttet inn i det gule mursteinshuset i Skogveien,” fortalte faren. “De heter Pettersen. Sist søndag kom de og besøkte kirken vår, og på mandag kveld besøkte pastor Holt dem. De hadde åpenbart likt det de hadde hørt av prekenen hans.” Faren tok en pause.

“Hva er det som er trist med det?” spurte Jon overrasket. “Det høres bra ut for meg!”

“Det triste er at de kunne ikke høre prekenen så godt,” svarte faren. “Tre gutter satt bak dem – de pratet og lo under hele prekenen. Familien Pettersen sa de ville se seg om etter en annen kirke.”

“Hva? Kanskje dersom…” begynte Jon, og da husket han at noen nye besøkende hadde sittet foran ham og vennene hans sist søndag! Plutselig innså han hvorfor faren hans fortalte ham om familien Pettersen. Han var en av dem som hadde bråket!

“Jon, vi har fortalt deg før at ikke bare er det viktig at du hører etter for å se hva du kan få ut av prekenen, men å forstyrre de rundt deg er rett og slett dårlig oppførsel!” sa faren. “Den neste måneden vil du sitte med din mor og meg på hvert eneste møte – ikke bak oss.” Jon nikket mutt. “Og det er noe mer du trebger å gjøre,” fortsatte faren. “Du trenger å gå bort til familien Pettersen sitt hus og be dem om unnskyldning for at du bråket slik.”

“Jeg? Bare jeg?” protesterte Jon. “De andre guttene snakket også!”

“Men de er ikke mine sønner,” sa faren. “Det er du! Du er nødt til å gåC!”

Jon ønsket å protestere, men han visste at han hadde begått en feil, og han var lei seg. Han nikket motvillig. “Kanskje de vil forandre mening og bestemme seg for å komme til kirken vår igjen,” sa han med et sukk.

Hva med deg?

Lytter du stille når du er i kirken? Ville det ikke vært trist dersom noen ikke ville komme tilbake til kirken du går til på grunn av hvordan du hadde oppført deg under prekenen. Vær høflig til de som er rundt deg. Smil og hils til nye folk. Sitt stille. Ikke gjør det vanskelig for dem å lytte til budskapet. Og viktigst av alt, lytt til når Gud snakker til deg.

Vær ikke for snar med din munn, og la ikke ditt hjerte forhaste seg når det taler ord for Guds ansikt. For Gud  er i himmelen, og du på jorden. La derfor dine ord være få

Forkynneren 5:1

Dagens nøkkelord: VÆR HØFLIG I KIRKEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: