27 september

Txt: Matteus 6:25-33

GI DET TIL GUD

“Mamma, jeg er redd!” hvisket Kari midt på natten. “Jeg kan ikke sove. Jeg tenker hele tiden på Siren og ulykken med fire-hjulingen. Hva betyr Intensivavdeling?”

Karis mor ga henne en sårt etterlengtet klem. “Kari, har du ikke kunne sove på grunn av dette? Det er skremmende, ikke sant? Intensivavdeling er en avdeling på sykehuset hvor hun får ekstra god pleie akkurat nå.”

“Jeg våknet opp og lurte på om jeg noensinne vil få se Siren igjen. Jeg ville savne henne så utrolig mye,” sa Kari.

Mor gikk til kjøkkenet og helte i to glass melk. “Jeg vet at dette er virkelig vanskelig. Jeg har bedt for Siren og familien hennes helt siden forstanderen i menigheten ringte. Legene gjør alt de kan, men det er mulig at hun ikke vil overleve.”

Tårene veltet frem i Karis øyne. “Hvordan kan Gud la dette skje?”

Mor ristet på hodet sitt. “Det er enkelte ting som vi rett og slett ikke vet. Det beste vi kan gjøre er å stole på Gud.”

“Men hvordan?” spurte Kari. “Jeg får vondt i magen hver gang jeg tenker på det.”

“Her!” Mor plukket opp en stabel med skolebøker som Kari hadde tatt hjem fra skolen dagen før. “Hold disse bøkene i luften. Hvordan ville du like å bære på disse bøkene i flere dager, uker, måneder, ja til og med år?”

Kari kjente på vekten av bøkene. “Jeg ville bli utrolig trett av å bære dem. De er ganske tunge.”

“Tror du ikke det er det samme med bekymring? Vi kan velge å bære frykten og bekymringen vår, men vi blir trette av å bære dem fordi de er så tunge. Ellers kan vi la Gud bære dem for oss.” Når hun sa dette, tok hun bøkene fra Kari og lettet henne fra den tunge vekten. “Ser du? Hvordan føles det?”

“Mye bedre,” svarte Kari med et lite smil. “Jeg antar at jeg trenger å be Gud om å bære bekymringen min om Siren for meg.”

“Vi kan be sammen,” sa mor mens hun la dynen varsomt over Kari. “Og så kan du sove litt. Kanskje vi kan gå å besøke Siren på sykehuset i morgen…”

Hva med deg?

Blir du noen ganger redd eller bekymret over dårlige ting som kan skje? Gud vet at bekymring er en tung byrde som er for tung til å bæres alene. Det er hvorfor Han sier at vi skal gi all bekymring og frykt til Ham. Be og gi bekymringene dine til Gud – Han er glad for å kunne bære byrdene for deg.

Kast all deres bekymring på Ham, for Han har omsorg for dere

1 Peter 5:7

Dagens nøkkelord: GI BEKYMRINGENE DINE TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: