7 februar

Txt: Lukas 18:10-14

INGEN ER PERFEKT

Merethe trakk på skuldrene etter hun bommet på basketball kurven. “Vel, ingen er perfekt!” sa hun, og de andre jentene lo sammen med henne. “Ingen er perfekt” var en av Merethes favoritt fraser, og venne hennes visste nesten alltid at hun skulle si det før hun sa det.

En dag dro Merethe med venninnen hennes Anne til Bibel Klubb. Hun likte mesteparten, men hun var definitivt uenig med noe som lederen sa. “Samme hvor god du er,” sa fru Gran, “er du ikke god nok til å dra til himmelen. Du er en synder, men Jesus to straffen for syndene dine på seg. Den eneste måten du kan komme til himmelen er ved å stole på Jesus som din Frelser!”

“Det er dumt!” insisterte Merethe da hun og Anne gikk hjem igjen. “Hun får alle til å virke som om de er forferdelige syndere. Jeg er ikke så ond!”

“Det er mulig at du er snill,” svarte Anne, “men jeg vet at du har gjort ting som er gale. Jeg husker den gangen du og jeg snek oss…”

Merethe lo. “Okay, okay!” sa hun. “Men det har aldri vært skikkelig ille. Og hva med folk som min onkel Bjarte? Han hjelper alltid andre. Han gir masse penger til kreftforeninger og bymisjonen – til og med til kirken. Og i fjor når naboens hus begynte å brenne, så løp han inn og fikk ut babyen. Han kunne ha blitt drept! Dessuten…” Plutselig stoppet hun. “Du verden! Jeg er så travelt opptatt med å snakke at jeg ikke er oppmerksom! Vi gikk nettopp forbi gaten min, og jeg glemte å ta av fra veien.” Merethe lo av seg selv.  “Hvor dum kan vi bli? la hun til. “Å, vel! Ingen er perfekt!”

“Det er akkurat hva Gud sa også – Han sa at alle har syndet,” svarte Anne.”Selv om det du har tilstått at du har gjort ikke er så veldig galt – i alle fall ifølge deg – så kan ingen synd komme inn i himmelen. Så samme hvor mye godt du gjør, eller din onkel gjør, så må dere likevel bli kvitt synden deres. Bare Jesus kan ta den vekk. Tenk på det!”

Merethe tenkte på det mens hun snudde og begynte å gå sakte hjemover.

Hva med deg?

Kan du komme inn i himmelen? Ingen løgner, ulydighet, juksing, sladring – eller noen annen synd – kan komme inn i himmelen.Leste du skriftstedet for i dag? En person i de versene gjorde mange gode gjerninger, den andre ba om Guds nåde.Jesus sa at den som ba om nåde ble tilgitt – ikke den andre. Hvem av dem likner du? Innrøm synden din og be Jesus om å tilgi deg. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Men det skal aldri noensinne komme noe inn i den (himmelen) som gjør den uren eller er årsak til styggedom eller løgn, bare de som er innskrevet i Livets Bok hos Lammet

Johannes Åpenbaring 21:27

Dagens nøkkel: SYND KAN IKKE KOMME INN I HIMMELEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: