6 desember

Txt: 1 Johannes 1:5-9

BARE SKITT AV SØLE

“Petter!” Mors stemme skremte ham da han trådte inn på kjøkkenet. “Se på skoene dine!” Petter så ned på føttene sine og så på stien med gjørme bak ham. “Hvor har du vært så du har blitt så skitten?” spurte mor.

Petter trakk på skuldrene. “Jeg har ikke vært noen spesielle steder,” sa han. “Bare ute.”

“Vel, vær så snill å gå ut og rengjør skoene dine,” sa mor og åpnet døren for ham.

Noen få minutter senere kom Petter tilbake inn i huset. Mor lå på alle fire og tørket opp den siste resten av skitten. “Jeg beklager,” unnskyldte Petter seg.

Mor smilte. “Ingen skade skjedd,” sa hun. “Jeg vet det var et uhell. Hva med litt melk og småkaker?”

Da han hadde spist opp sin andre småkake, smilte mor og sa “Det er ganske lett å få skitt på skoene uten å vite om det, ikke sant?”

Petter nikket. “Jo-ho,” sa han. “Jeg vet ikke hvordan de ble så skitne. Æresord.”

“Vel,” sa mor. “Det var i det minste bare skitt av søle – ikke av synd.” Petter så forundret ut. “Å få skoene dine skitnet til av søle er litt som å få livet ditt skittent med synd,” forklarte mor. “Noen ganger er du ikke klar over hva som har skjedd før du plutselig ser at noe du har gjort ikke er rett – det er ikke det som Gud ønsker at du skulle gjøre.

“Har det noen gang skjedd deg?” spurte Petter overrasket.

Mor nikket trist. “Ja, jeg redd for det. Og da er det som om livet mitt har blitt skittent med synd.”

“Men hvordan blir du ren igjen?” ville Petter vite. Han visste at en person ikke kunne gå utenfor og børste av seg synd slik som han kunne med vanlig skitt på skoene.

“Bibelen sier at dersom vi bekjenner våre synder, så vil Gud tilgi oss og rense oss,” sa mor. “Vi blir ren igjen når vi ærlig og oppriktig angrer på det vi har gjort og ber Ham om å tilgi oss. Vi trenger å overgi oss til Ham og la ham styre i våre liv.”

Hva med deg?

Vet du om noen synd i livet ditt? Har du fått en vane av å gjøre noe galt? Be Gud å vise deg hvilke forandringer du trenger å gjøre i livet ditt. Bekjenn synden din til Gud og snu deg fra den. Når du gjør det, vil Han tilgi deg og gjøre deg ren i Sitt åsyn.

Tvett meg vel, så jeg blir fri for misgjerning, og rens meg fra min synd.

Salme 51:4

Dagens nøkkelord: BEKJENN SYND OG BLI REN

Advertisement
%d bloggers like this: