17 august

Txt: 2 Korinterbrev 5:1-10

PAKKE SAMMEN TELTET

“Jeg har virkelig hatt det gøy på denne campingturen,” sa Inge mens han hjalp faren å trekke ut pluggene som holdt teltet deres på plass. “Men jeg savner bestefar,” la han til med en trist mine.

Far strakk ut en arm og trakk Inge til seg. “Det forstår jeg,” sa han mildt. “Jeg savner ham også, men han er hos Gud nå.”

Inge nikket. “Det vet jeg, men det er så vanskelig å forstå hvorfor han måtte dø.”

Far var stille mens de pakket sammen teltet. Inge klappet forsiktig på det. “Inge,” sa far plutselig. “Jeg vet at du er trist over å pakke sammen teltet vårt, men ser du ikke frem til å komme hjem igjen?”

“Joda,” svarte Inge. “Jeg savner mamma litt.” Han smilte forsiktig. “Tro det eller ei, jeg savnet til og med lille Ørjan!”

Far lo. “Ja, du savner å erte ham!” Så ble han alvorlige igjen. “Inge, denne campingturen kan hjelpe oss å forstå noe om døden.”

Inge løftet øyenbrynene og ventet på at far skulle forklare.

“Vi har hatt en fin uke med masse gøy. Vi har bodd i telt og laget maten utendørs, ikke sant?” Inge nikket. Øynene hans glitret mens han tenkte på leirbålene og lekene og besøkene til andre som også campet. “Teltet var vårt midlertidige hjem, men nå er det på tide å pakke sammen teltet og dra hjem – hvor mor og Ørjan venter på oss,” fortsatte far. “Når bestefar døde, pakket han sammen sitt telt'”.

“Mener du det det store grønne teltet han alltid brukte?” spurte Inge.

“Nei, jeg mener kroppen hans,” sa far. “Kroppen hans var et midlertidig hjem i 75 år; men nå har han dratt til sitt permanente hjem – og er med Gud og bestemor.”

“Og de hilset han velkommen, ikke sant?” utbrøt Inge. “Og han er glad over å være der med em, selv om han likte det her også?”

Far nikket. “Jeg tror du har skjønt det,” sa han.

Hva med deg?

Har noen som du har vært glad i dødd? Bekymrer du deg over at du skal dø en dag? Dersom du kjenner Gud og er glad i Ham, så tenger du ikke bekymre deg, selv om døden bringer sorg med seg. Kroppen din er som et telt -når det har gjort ntten sin her på jorden, blir det “pakket sammen” og du drar hjem til ditt virkelige hjem sammen med Gud. Det vil bli et permanent hjem – ditt hjem for vig og alltid – hvor du aldri må dra eller pakke sammen.

Vi vet jo at det telt vi lever i på jorden blir brutt ned, så har vi en bygning som er av Gud, et hus som ikke er gjort av hender, evig i himmelen. 

2 Korinterbrev 5:1

Dagens nøkkelord: HIMMELEN ER VÅRT EVIGE HJEM

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: