29 april

Txt: Salme 119:1-7

EN MANN MED PRINSIPPER

“Hei Steffen! Hvor mange lodd trenger du” spurte Lasse da guttene gikk hjem fra skolen.

“Ingen!” svarte Steffen. “Jeg kjøper ikke lodd!”

“Jeg mente ikke hvor mange du ville kjøpe,” sa Lasse. “Jeg mente; hvor mange tror du du kan selge?”

“Ingen!” gjentok Steffen.

“Hva mener du; ingen?” protesterte Lasse. “Vi må alle selge dem for å tjene penger til klasseprosjektet vårt. Dersom du ikke selger noen, så gjør du ikke din del av arbeidet!”

“Det virker ikke riktig å selge dem til andre når du synes selv at det er galt,” sa Steffen. Når Lasse skulte på ham, lurte Steffen på om han skulle ha gitt opp og bare solgt de dumme billettene. Det virker ikke som om det plager de andre kristne barna i klassen min, så kanskje det ikke skulle plage meg heller, tenkte han. Når alt kommer til alt, så har kanskje David rett når han sier at jeg burde gjøre min del av arbeidet. Men jeg tror far har rett også… at å kjøpe lodd er som gambling, og det er ikke bra.

Den kvelden spurte Steffen sin far om hva han burde gjøre. “Vel…har du hørt om Eric Liddell?” spurte far etter en liten stund. Steffen ristet på hodet. “Eric var favoritt til å vinne gull medalje på 100 meteren i OL i 1924,” sa far, “men da han fant ut at løpet skulle være på søndag, så nektet han å løpe. Han følte at det var viktig å ære Gud ved å holde en dag av spesielt for Ham – viktigere enn å vinne et løp. Senere fikk han løpe 400 meteren hvor han vant gull medalje.” Far smilte. “Mange sportsutøvere løp i de Olympiske Lekene og vant medaljer, men Eric var den ene som blir husket av de fleste i dag – ikke for å løpe et løp, men for å være en mann med prinsipper. Det betyr at han var en mann som gjorde det som han trodde var rett.”

Steffen nikket langsomt. “Jeg har virkelig ikke lyst til å selge de billettene,” sa han,”men jeg har lyst til å gjøre min del for klassen min. Kanskje… jeg kunne tjene penger for prosjektet vårt på en annen måte – som for eksempel vaske biler hjemme istedenfor å selge lodd. Jeg skal spørre læreren min om det går bra.”

Far smilte. “Folk vil kanskje ikke forstå deg fordi prinsippene deres ikke er de samme som dine,” sa han, “men du må gjøre det som du mener er rett.”

Hva med deg?

Nekter du å la andre overtale deg til å gjøre noe du synes er galt – slik som lytte til bestemte typer musikk, se tv programmer du ikke får lov av foreldrene dine å se, eller noe annet som er imot hva du tror er rett? Mange har sine egne oppfattelser av hva som er rett og galt. Noen tror det er en synd å spille kort, noen mener at jenter ikke burde gå i bukser. La folk få ha sine prinsipper uten å gjøre narr av dem. Forsøk å finne ut hvordan du tror Gud ønsker at du skal leve, og lev på akkurat den måten. Vær en person med prinsipper – Guds prinsipper – og hold deg til dem.

Alt som ikke er av tro, er synd.

Romerne 14:23

Dagens nøkkelord: LEV ETTER GUDS PRINSIPPER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: