19 januar

Txt: Kolosserne 3:1-3, 16-17

RIKDOM OG BERØMMELSE

“En dag skal du gå her og kunne se fotballdraktene min og pokalene mine over hele veggen,” sa Roger da han og søndagsskole klassen hans var på besøk på fotball stadion.

Jørgen lo høyt. “Jada… sikkert…” svarte han.

“Bare vent – så skal du få se!” sa Roger irritert. “Jeg skal bli like populær som de karene som har fotballdraktene sine her nå. Alle skal kjenne meg igjen når jeg går nedover gaten, og jeg skal tjene massevis av penger!”

“Høres imponerende ut,” sa herr Bjørnestad, læreren deres, “men ikke glem at rikdom og berømmelse ikke kan gjøre deg lykkelig uten at det er det Gud vil du skal være.  Det viktigste for en kristen er å være villig å gjøre hva som helst som Gud ber deg om. Han vil ta seg av detaljene – som for eksempel om du skal bli berømt eller ukjent, og om du skal  ha masse penger eller bare littegranne.”

“Ja,” istemte Jørgen. “Jeg tror jeg skal bli en misjonær. Det er mye viktige enn å være en fotballspiller.” Han så på  Roger. “Du kan bare glemme de dumme tankene du har,” la Jørgen til tilfreds.

“Nei, vent litt! utbrøt herr Bjørnestad. “Dersom Gud vil at du skal bli misjonær, Jørgen, så ville det være fantastisk. Men om Gud vil at Roger skal bli en rik og berømt fotballspiller med et vitnesbyrd om Herren, så ville det være fantastisk også.”

“Vil det?” Jørgen var ikke sikker på om han hadde hørt rett.

Herr Bjørnestad nikket. “Det jeg forsøker å si,” svarte han, “er at om du blir en fotballspiller, ingeniør, lærer – eller hva som helst – så er det viktig at ditt første mål i livet er å tjene Gud og glede Ham.” Herr Bjørnestad så fra gutt til gutt, så la han til: “Men ikke vent til du er voksen før du begynner å tjene Gud. Gled Ham i det du gjør nå også.”

Hva med deg?

Hvilke ambisjoner har du for fremtiden? Be Gud om å vise deg Hans vilje for livet ditt. Dersom han vil  at du skal være en fotballspiller, så forsøk å være sp god fotballspiller du kan – men en som vitner om Gud istedenfor å ta all ære og popularitet selv. Dersom Gud kaller deg til å være en misjonær, så forsøk å være så god misjonær som du kan. Be Gud om å hjelpe deg til å sette deg mål som gir Ham ære i hva som helst som du bestemmer deg for å gjøre i fremtiden.

Enten dere da spiser eller drikker eller hva dere enn gjør, så gjør alt til Guds ære

1 Korinterne 10:31

Dagens nøkkelord: TJEN GUD I ALT DU GJØR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: