Dag 9: Mål av nåde

“Vi har ikke det synlige for øye, men det usynlige. For det synlige varer en kort stund, men det usynlige varer evig.”

1 Korinterbrev 4:18

Skriv ned målene dine og bønneemnene for din sesong i livet, samme hvor du må befinne deg i livet. Gjennomgå disse målene mens du oppnår ny innsikt.

Noen muligheter:

  • Daglige stunder alen med Gud og Hans Ord
  • En ny sesong – en ny vår med Herren
  • Mer tid i bønn med nedskrevne bønneemner
  • En stille, mer avslappet indre oppmerksomhet på Herrens nærhet
  • En stille frigivelse av indre stress
  • En forpliktelse av ambisjoner og preferanser til Guds hender
  • Ikke tenke på hva vi foretrekker
  • En frisk oppsving av Guds kjærlighet som fyller hjertet
  • En dypere lengten etter å gi Ham glede

Hva håper du å oppnå – lite eller mye? Husk på at lite er mye dersom Gud er med i det. Menneskets travleste dag er ikke verdt mer enn ett minutt med Gud. Ikke fyll opp alle dagene dine, ellers kan du risikere å gå glipp av de velsignelsene Gud har for deg.

La oss konsentrere oss om ganske enkelt å gjøre Guds vilje, ikke vår egen. La oss hvile i Herren og være fornøyd med den styrken Han gir oss hver dag. Selv om jeg har det travelt eller når jeg falt ned i grøften ved siden av, så er det viktig at vi takker Gud for Hans evige armer som holder oss (se 5 Mosebok 33:27).

Måtte vi være i stand til å leve livet fullt og helt, være dypt involvert med våre kjære, med familie og venner, så vel som våre jordiske oppgaver. Vi må stille hjertene våre inn mot Ham og Hans livslange formål – være omformet til Jesu blide, leve med lovprisning og fremmelse av evangeliet. Må vi alle stole på Herren for at Han vil gi oss våre høyeste og ultimate mål i livet. Måtte vi nekte for å leve på en følelsesladet berg-og-dal-bane med små og store oppturer og nedturer.

Kan vi klare utvikle en langsiktig stødighet i livene våre som kommer så klart frem i disse skriftstedene:

For vi det at alle ting samvirker til gode for dem som elsker Gud, dem som etter Hans råd er kalt. For dem som Han forut kjente, dem har Han også forut bestemt til å bli likedannet med Hans Sønns bilde, for at Han skulle være den førstefødte blant alle brødre.”

Romerne 8:28-29

Jeg vil at dere skal vite, brødre, at det som har hendt meg, heller har ført til fremgang for evangeliet.”

Filipperne 1:12

“Slik er det min lengsel og mitt håp at jeg ikke skal bli til skamme i noe, men at Kristus nå som alltid må bli æret ved mitt legeme i all frimodighet, enten det skjer ved liv eller ved død.”

Filipperne 1:20

La meg søke etter “den ære som er av den eneste Gud” (Johannes 5:44), slik som Jesus sa. Vi burde nekte å bli dykket under av det som skjer her og nå, i oppturer og nedturer som kommer fra synlige suksesser eller skuffelser, godkjenning eller forkastelse, ære eller skam, åpne eller lukkede dører.

Ikke oss, Herre, ikke oss, men Ditt navn gi du ære for din miskunnhets og Din trofasthets skyld!”

Salme 115:1

Æren skal ikke tilfalle oss, ikke oss, ikke oss, men Gud skal ha æren.

Det er kanskje mange som overser dette punktet. Måtte vi alle si:

Ham tilhører æren, nå og til evighetens dag! Amen.”

2 Peter 3:18

Advertisement
%d bloggers like this: