2 februar

Txt: 1 Korinterne 12:12-22

DEN BRUKNE TOMMELEN

Susanne likte å komme sammen med andre medlemmer i planleggingskommiteen i ungdomsgruppen hennes. Det var morsomt å dele ideer og pønske ut måter å gjøre møtene mer interessante. Men hun rynket litt på pannen da Christoffer kom med forslaget hans. “Hva med å planlegge et misjons program som skal nå barna i nærsamfunnet vårt?”spurte Christoffer. “La oss gi alle i ungdomsgruppen noe å gjøre – og få alle involverte.”

Lederen så ut til å like ideen. “Høres bra ut!” sa herr Carlsson. “Og det vil passe bra med bibelstudiet jeg har planlagt for de neste ukene også.”

“Men hva om barna ikke har lyst til å gjøre noe?” protesterte Susanne. “Hvordan kan vi få dem involvert dersom de ikke er interesserte? Eller spiller det noen rolle? Trenger vi virkelig dem?”

“La meg spørre deg en ting Susanne,” svarte herr Carlsson. “Hvor viktig er tommelen din?”

“Tommelen min?” spurte Susanne overrasket. Hun lo da hun så ned på sin bandasjerte tommel. Hun hadde brukket den for noen få dager siden. “Jeg trodde ikke jeg brukte den så mye… før jeg ikke kunne bruke den i det hele tatt,” sa hun. “Nå som den er brukket ser jeg hvor mye jeg egentlig trenger den.”

“Gud sier at det er akkurat slik det er med en samling troende – alle som tror på Jesus blir referert til som Jesu legeme,” forklarte herr Carlsson. “Hver eneste del er viktig. Alle har en jobb å gjøre for at kroppen skal fungere ordentlig. Det er vår jobb å vise alle barna hvor gøy det kan være å tjene Gud. Når de ser det, så vil de ha lyst til å bli involvert.”

Susanne så på tommelen hennes igjen. “Du har rett!” sa hun med et smil. “Gud ønsker å bruke alle sammen, og vi trenger virkelig alles hjelp for å få programmet vårt til å lykkes.”

Hva med deg?

Er du klar over at du er en viktig del av Guds familie? Tenk på noe du kan gjøre for å tjene Gud og å hjelpe andre. Kan du vise omsorg for noen ved å slå plenen deres, rake løv, eller løpe ærend? Kan du tilbringe litt tid med noen som er ensomme? Kan du lage et kort for å muntre noen opp? Finn ut hva du kan gjøre, og vær med å hjelp.

Nå er dere Kristi kropp, og hver for seg er dere lemmer på Hans kropp

1 Korinterne 12:27

Dagens nøkkelord: DU HAR EN VIKTIG JOBB Å GJØRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: