11 april

Txt: Salme 119:97-104

ELSKER, ELSKER IKKE…

“Hvordan gikk det med fru Fredriksen i dag?” spurte mor da Annelise kom tilbake fra sin ukentlige visitt til den aldrende naboen deres.

“Som vanlig,” svarte Annelise. “Hun leste Bibelen sin, slik hun alltid gjør.”

“Jeg er så glad for at hun fremdeles kan lese,” sa mor og tørket hendene sine.

“Men hvorfor leser hun alltid Bibelen?” spurte Annelise. “Jeg liker også å lese, men jeg ønsker ikke å lese samme bok hele tiden.”

“Vel, fru Fredriksen er ivrig etter å finne ut hva Gud har å si,” forklarte mor.

“Har har lest Bibelen så ofte at hun burde kunne den utenatt nå,” sa Annelise da hennes yngre søster kom inn i rommet. “Hei Kari!” hilste Annelise. “Jeg trodde du skulle være med Heidi i hele dag.” Da Kari gikk mot skapet fulgte Annelise etter henne. “Hadde Heidi hørt fra Jan? Når kommer han hjem? Er de forlovet enda? Har hun fått en ring?” spurte Annelise opprømt.

“Ja, hun har fått et brev fra ham. Han kommer hjem en gang i neste uke. Og nei, de er ikke forlovet enda, så vidt jeg vet,” svarte Kari med et glis. “Flere spørsmål?”

“Jan er ferdig med videregående nå, og jeg synes de burde forlove seg – de har gått sammen så lenge nå,” sa Annelise. “Hva sa han i brevet?”

“Det vet jeg ikke! Heidi leste det ikke opp,” svarte Kari. “Hun sa at det brevet moren hadde gitt henne var fra Jan, og så la hun det i skrivebordsskuffen sin.” Kari rynket på nesen. “Det var litt rart, ikke sant? Hun nevner ham nesten ikke med mindre jeg spør om ham.”

“Elsker hun ham ikke? Dersom hun elsker ham, hvorfor vil hun ikke lese brevet hans? Jeg ville trodd hun ville se det om igjen og om igjen!” utbrøt Anneilse. “Stakkars Jan,” sa hun. “Dersom han elsker Heidi, må det være veldig trist for ham dersom hun ikke ser ut til å bry seg om å høre fra ham.”

“Det er interessant, Annelise,” sa mor, “og jeg tror det gir svaret på hvorfor fru Fredriksen ønsker å lese Bibelen om igjen og om igjen. Det er fordi Bibelen er Guds kjærlighetsbrev til henne – og til alle mennesker, faktisk – og fru Fredriksen elsker å høre fra Gud. Vi burde elske å høre fra Gud også. Tenk deg hvordan Gud vil føle seg dersom folk ikke bryr seg om å høre fra Ham!”

Hva med deg?

Leser du Bibelen -Guds brev til deg? Det forteller deg hvor høyt Han elsker deg og at Han er villig til å hjelpe deg når som helst og hvor som helst. Det lærer deg hvordan Han ønsker at du skal leve. Dersom du er glad i Gud, hvorfor åpner du ikke Hans brev for å se hva Han har å si. Du trenger ikke lese masse hver gang, men du kan lese litt hver dag. Finn glede i de velsignelsene Han gir når du lære hvilken stor og fantastisk Gud Han er.

I mitt hjerte har jeg gjemt ditt ord for at jeg ikke skal synde mot deg

Salme 119:11

Dagens nøkkelord: LES BIBELEN – GUDS BREV TIL DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: