Bare en rase

Søstrene Lucy og Maria Aylmer (bildet) fra Stor Britannia er et slående bevis på at vi alle er nært beslektet. Maria er “mørkhudet” og Lucy er “hvit”, likevel er de tvillinger født til deres delvis Jamaicanske mor og hvite far. Dette utfallet passer med hva vi ville forvente fra den bibelske historien.

Bibelen sier at vi alle er etterkommere av de to første menneskene som levde, Adam og Eva, som Gud skapte og plasserte i Edens Hage. Etter en verdensomspennende flom, når Gud sendte Sin dom over jorden, så overlevde bare Noah, konen hans, de tre sønnene deres og deres tre koner. De tidlige etterkommerne deres lærte ikke lærepengen og adlød ikke Guds befaling om å fylle hele jorden. Istedenfor samlet de seg i Babel og bygget et stort tårn – i Pelegs dager omtrent et århundre senere (1 Mosebok 10:25). Så forvirret Gud språket deres og tvang dem til å spre seg utover jorden (1 Mosebok 11). Denne spredningen ledet til forskjellige nasjoner tabulert i 1 Mosebok 10. Den lille genetiske forskjellen som feilaktig blir kalt “rase” var et resultat av genetisk isolasjon av disse forskjellige folkegruppene i århundrer.

Likevel trodde ikke Charles Darwin menneskenes historie slik som den blir fortalt i Bibelen. Darwin så menneskene som grupper av “raser” hvor hver gruppe hadde utviklet seg forskjellig over lange, ufortalte todsaldre. Han trodde at våre originale forfedre var et så langt uidentifisert “ape-liknende” dyr – og at noen av disse “rasene” var mer utviklet enn andre. Så rasismen økte stort i vesten etter den generelle godkjenningen av Darwins teori. Han klarte ikke å se fordommene i sin egen tro om at hvite engelske folk, som han var en av, passende nok var blant de mest utviklede.

Men forvirrende nok for slik rasistisk forfengelighet, så forteller Bibelen oss at vi alle er et folk, en rase. En enkel lesning av Bibelen forteller oss også at verden egentlig bare er rundt 6.000 år gammel…. ikke 4,6 milliarder år gammel. Alle folkeslag, uansett hudfarge, bakgrunn eller fødeland, er nært beslektede “brødre og søstre”. Vi er bokstavelig talt sønner og døtre av Adam og Eva – skapt i Guds bilde – via Noah, som kunne bli kalt en “andre Adam”. Og som Lucy helt korrekt sier: “Familien min er vakker!”

Advertisement
%d bloggers like this: