4 september

Txt: Matteus 17:1-2, 5, 14-18

NED FRA FJELLET

Lisbeth satt sammensunket i fars lenestol. En bok lå åpen i fanget hennes, men hun bare stirret tomt ut i luften. “Hva er i veien, Lisbeth?” spurte mor.

Lisbeth dro på skuldrene. “Å… ingenting…”

Mor satte seg ved siden av henne. “Hvorfor ser du så nedstemt ut da?”

“Vel… sist uke etter jeg sang soloen min på vekkelsesmøtet, så sa mange at jeg sang pent og hadde en pen stemme og slikt,” svarte Lisbeth. “Jeg vet at det ikke er så viktig, men noen snakket om hvordan Gud ble herliggjort gjennom sangen min, og det fikk meg til å føle meg god om det jeg hadde gjort. Men siden da, vel… så har jeg følt meg… eh…”

“Sviktet?” foreslo mor. Lisbeth nikket. Mor tenkte seg om. “Lisbeth?” begynte hun langsomt. “Husker du Bibel historien om transfigurasjonen? Jesus ble herliggjort oppe på det høye fjellet. Hans Far tordnet frem fra himmelen for å prise Sønnen Sin. Tror du ikke det må ha vært en fantastisk opplevelse?”

“Jo,” svarte Lisbeth.

“Men hva om Jesus hadde blitt der oppe på fjellet?” fortsatte mor. “Da ville Han ikke kunnet fortsette med Sin neste oppgave – å helbrede en gutt som var besatt av en ond ånd.” Lisbeth så tankefull ut. Lisbeth,” sa mor med sin mykeste stemme. “Du forsøker å bli igjen oppe på fjellet – fjellet med suksess og ros. Men når du gjør det, går du glipp av alle de mulighetene du har for å tjene Ham her nede i dalen.”

“Men hva kan jeg gjøre?” spurte Lisbeth. “Der er ikke flere vekkelesmøter eller konserter planlagt.”

“Hva med å besøke Frøya på sykehuset?” foreslo mor. Lisbeth gren på nesen. “Ja, jeg er klar over at det ikke høres så gøy ut,” sa mor, “men det er å komme ned fra fjellet og tjene Gud slik Han ønsker – og ikke bare hvor folk vil rose deg.”

Hva med deg?

Når du gjør noe for Jesus – lede et Bibel studium, synge en solo, besøke en som er syk – så føler du deg god på innsiden, og det er okay. Det er også ba om pastoren din eller foreldrene dine setter pris på hva du har gjort. Men ikke forvent at du skal fortsette å føle deg god eller fortsette å bli rost for det du har gjort. Det ville være som om Jesus hadde blitt igjen oppe på fjellet for alltid! Kom ned fra fjellet og finn ut hva Gud vil at du skal gjøre videre.

Når du gir almisse, skal du ikke gjøre det kjent med trompeter

Matteus 6:2

Dagens nøkkelord: GI ROS TIL GUD, IKKE DEG SELV

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: