20 november

Txt: 1 Korinterbrev 6:15-20

IKKE RØR!

Missi malte stolt mens de fire små nøstene lå ved siden av henne. Mens hun slikket pelsen deres, vred de seg nærmere inntil henne. “Miau, miau,” ropte de. Mens Missi matet dem, lukket hun øynene sine. Det så ut som om hun dagdrømte da Hege plutselig lente seg over kattekassen. Missis øyne ble med ett vidåpne, og hun hveste og slo ut i luften. Hege spratt tilbake. “Jeg ville bare røre ved kattungene dine, Missi. Hva er galt med det?” spurte hun.

Senere da Hege skulle se til kattungene var de vekke! Det tok Hege en hel dag å finne dem. Missi hadde flyttet kattungene til gulvet i lintøyskapet. “Ganske smart gjemmested,” sa Hege mens hun strakte seg etter en kattunge. Missi hveste og slo etter Hege igjen. “Hva er galt, Missi? Jeg er vennen din. Jeg kan ta på kattungene dine. Jeg vil ikke skade dem.” Men Missi skulte på Hege til hun gikk vekk.

Så skjedde det igjen! Nok en gang kunne ikke Hege finne kattungene. Missi hadde flyttet dem. “Jeg forstår henne ikke,” sa Hege til moren sin. “Jeg ønsker bare å røre ved kattungene, men hun ville ikke la meg gjøre det. Jeg vil ikke skade dem.”

“Hege,” svarte mor. “Missi er en god mor. Hun er beskyttende overfor kattungene sine akkurat nå. Hun vet at de er skjøre og svake, og hun vil ikke ta sjansen på at noe skal skade dem.”

“Ja vel,” sa Hege motvillig, “men jeg trodde jeg kunne overbevise henne om at det ville være okay.”

“Hege, denne situasjonen minner meg om noe som jeg vil snakke med deg om,” sa mor.”Missi har et ansvar for å beskytte kattungene sine, og det er hvorfor hun ikke vil tillate deg å røre dem. Du har et ansvar for å beskytte kroppen din. Du skjønner, Gud har gitt oss kroppene våre. Han ønsker å holde dem rene. Vanligvis er det ingenting galt med en lett berøring, et lite kyss, eller en god klem. Men enkelte deler av kroppen vår skulle være påkledd og privat, bare for oss. De burde ikke bli berørt av noen andre med mindre vi er gift, eller kanskje av en lege. Dersom noen andre forsøker å berøre kroppen din på en uriktig måte, så si nei! Samme hva andre sier, så må du ikke la dem overbevise deg om noe annet. Skjønner du hva jeg sier?”

“Ja, mamma, jeg tror det,” svarte Hege nøkternt. Jeg skal gjøre hva du sier. Og jeg skal slutte å plage Missi også. Jeg antar jeg ville fortjene det dersom hun klorte meg.”

Hva med deg?

Har du holdt kroppen din ren? Dersom noe gjør noe med kroppen din som får deg til å føle ubehag eller skyldfølelse, så må du be ham eller henne å stoppe. Fortell Gud om problemet. Så kan du gå til din mor eller far eller en annen voksen som du stoler på og fortelle dem også. De vil hjelpe deg hvordan du kan løse slike situasjoner.

Dere er dyrt kjøpt! La da legemet være til ære for Gud!

1 Korinterbrev 6:20

Dagens nøkkelord: HOLD KROPPEN DIN REN

Advertisement
%d bloggers like this: