5 februar: Åndens sverd

“Ta imot frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord.”

Efeserne 6:17

Legg merke til at Bibelen, Guds Ord, blir kalt “Åndens sverd”. Det er ikke bare et våpen, men det er et våpen laget av Gud selv. Dette er hvorfor Guds Ord er så mektig. Satan trekker seg bare tilbake for Den Allmektige; Han har fremdeles ikke klart å overvinne dette sverdet. Djevelen er intet problem for Gud sannhet. Hans eneste håp er å få deg til å senke våpenet ditt.

Men har du erfart dets kraft til å redde oss fra synden — bekymringer, frykt, misunnelse, lyst? Selv om våre frafalne sinn kan rasjonalisere hvilken som helst synd, så skjærer Guds Ord gjennom unnskyldningene våre uten å bøye av og frir oss fra syndens bedrageri og ødeleggelse.

Og Bibelen parrer ikke bare angrep, den angriper også. Guds Ord fordømmer synd, instruerer oss i hvordan vi skal leve, modner våre dumdristige hjerter, og avslører falsk motivasjon. Åndens sverd er det eneste offensive våpenet som vi blir gitt i denne åndelige kampen, men det er nok i massevis.

Det er imidlertid ikke overtro og bare at Gud er nær som gir oss overvinnende kraft — det er ikke til moen som helst hjelp dersom det ligger ensomt og uberørt på nattbordet. Det er de individuelle skriftstedene — lest, studert, lært utenat og meditert på — som parrer Satans angrep.

Når vi bruker Guds Ord kompetent og i tro, så vil vi finne at denne fektingen raskt gir overraskende og landvinnende resultater i våre liv. Så løft opp Åndens sverd, som er Guds Ord.


 

Advertisement
%d bloggers like this: