10 juni

Txt: 5 Mosebok 6:6-9

BARE FØLGE BRUKSANVISNINGEN

Solveig var spent, men også litt nervøs da fru Larsen fortalte henne og de andre eldre jentene hva som ville bli forventet av dem som leir-ledere. “Dere skal lære Bibel-historier til de yngste barna, og det er viktig at oppførselen deres er et godt eksempel for dem,” sa fru Larsen. Solveig nikket. Hun gledet seg til å bli leir-leder, men hun følte også som om det lå en tung blokk med ansvar på skuldrene hennes. Noen av barna som vil være leir-ledere oppfører seg som om vi bare drar for å ha det gøy. Hva om de lokker meg til å oppføre meg dumt? tenkte hun bekymret. Jeg ønsker ikke å skuffe fru  Larsen – eller Gud! “Okay, det var det for i dag,” avsluttet fru Larsen. “Vi skal gå igjennom flere ting når vi møtes igjen neste uke.” Solveig samlet sammen tingene hennes og gikk hjemover.

“Hei,  Solveig!” hilste mor henne da hun kom hjem. “Du kom akkurat som jeg skal gå ut – jeg har et møte i kirken om femten minutter. Kan du lage kjøttpudding til middag mens jeg er ute? Oppskriften står i kokeboken der borte i skapet. Tror du kan klare det?”

“Ja da,” svarte Solveig, men hun sukket så snart mor hadde lukket døren. Jeg håper jeg kan gjøre dette riktig, tenkte hun.

Når mor kom hjem igjen, var middagen ferdig. Da de spiste, komplimenterte alle Solveig om kjøttpuddingen. Til og med lillebroren hennes, Hans, tok seg to store talerkner.

Da de tok oppvasken etter middag, fortalte Solveig mor om usikkerheten hun følte over leiren. “Hmmmm,” mumlet mor. “Si meg… hadde du noen problemer med å lage kjøttpuddingen?”

“Nei,” svarte Solveig. “Det var lett! Jeg bare kikket i kokeboken og fulgte anvisningene i oppskriften.”

Mor smilte. “Bra,” sa hun. “Vel, der er også anvisninger som vi skal følge når vi er bekymret, redd, eller trenger oppmuntring til å være sterke. Vet du hvor vi finner dem?”

Solveig nikket. “Jeg vedder på at du mener Bibelen,” sa hun.

“Det er riktig!” sa mor. “Tenk på de versene du har lært utenatt og bruk dem som oppskrifter mens du er på leiren. De vil hjelpe deg til å finne tro og mot for å gjøre det du vet er rett.” Mor tørket den siste talerknen. “Følg de anvisningene så kan du ikke unngå å gjøre en god jobb.”

Hva med deg?

Er Guds ord en del av livet ditt? Vet du hvor du skal gå for å få anvisninger når du er bekymret, redd, eller fristet? Bibelen har vers som kan hjelpe deg i alle typer situasjoner. Lærer du Bibel vers utenatt og for så å huske på dem når du trenger det som de leksjonene lærer? Dagens skriftsted sier at ikke bare burde vi ha Guds ord inne i hjertene våre, men også snakke om dem nåår vi sitter, går, ligger eller står opp. Gjør Guds ord til en del av livet ditt i alle aktivitetene du har.

Dine forskrifter er min lyst og min glede, jeg glemmer ikke ditt ord

Salme 119:16

Dagens nøkkelord:  BRUK GUDS ORD DAGLIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: