22 juni

Txt: Salomos ordspråk 1:5-9, 1 Peter 5:5-6

BARE EN BABY

Lille Thor ga fra seg et skrik, og mor skyndte seg til bakgården for å se hva som hadde skjedd. “Jeg tok bare dette glasset vekk fra ham,” forklarte Tanja mens hun holdt frem et stykke brukket glass. “Han fant det på bakken og skulle til å putte det i munnen da jeg stoppet ham.”

Mor plukket opp den lille gutten. “Tusen takk for at du passet så godt på ham,” sa hun til Tanja. “Du reddet ham antakeligvis fra å kutte seg alvorlig opp.”

Tanja trakk på skuldrene. “Ja, men Thor satte ikke pris på det,” sa hun. “Han trodde jeg var slem.”

“Jeg vet det. Det er fordi han bare er en baby,” sa mor, “og babyer forstår ikke alltid at du hjelper dem.” Hun smilte til Tanja. “Du har hjulpet meg mye med å passe på Thor i dag,” la mor til, “men nå er det tid for luren hans. Har du lyst til å gå og leke med Charlotte en stund? Eller be henne over her?”

“Charlotte er sinna på meg,” svarte Tanja. “Hun var sinna for at moren hennes fikk henne til å slå av et TV program som familien deres pleide å se på før de ble kristne. Når jeg var enig med moren hennes at det ikke var noe bra TV program, så ble Charlotte sinna på meg også.”

“Det var leit,” sympatiserte mor, “men forsøk å være tålmodig med henne, Tanja. Hun er bare en baby kristen, og av og til reagerer de som Thor gjorde når du tok glasskåret vekk fra ham. Når noen forsøker å hjelpe dem og beskytte dem fra farlige ting, så kan de kanskje kjempe imot og bli sinna fordi de føler at de ikke får lov til å leve slik de ønsker. De misliker kanskje veiledning fra en eldre kristen.” Mor ristet på hodet. “Til og med de som har vært kristen en stund liker ikke å motta hjelp heller.”

Når Tanja tenkte på det, så visste hun at hun ikke alltid ville ha rår fra foreldrene hennes eller andre voksne heller. Jeg håper jeg ikke er slik ofte tenkte hun. Jeg skal forsøke å være mer tålmodig med Charlotte – og jeg skal forsøke å lytte bedre når eldre kristne forteller meg noe!

Hva med deg?

Mottar du rådene og hjelpen som blir tilbudt deg fra foreldrene dine? Av forstanderen i menigheten din? Søndagsskole læreren din? De har mer erfaring i livet og vet mer enn du gjør om farer og Stans triks. Vær åpen for veiledning.

Den som hører på råd, er vis

Salomos ordspråk 12:15

Dagens nøkkelord: MOTTA RÅD FRA MODNE KRISTNE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: