21 april

Txt: Salme 119:11-16

LYS I MØRKET

Mens hun satt sammen med bestemor på den gamle gyngesofaen som stod på verandaen, så Rakel på de første stjernene som dukket opp på nattehimmelen. “Jeg elsker å tilbringe helgen her,” sa Rakel.

Bestemor smilte. “Jeg er så glad at du liker deg her,” sa hun. “Jeg setter pris på å få besøk av deg. Om en liten stund kan vi gå inn og lage oss litt varm sjokolade og ha en Bibel historie.

Rakel rynket nesen. “Jeg liker Bibel historier,” sa hun, “men mamma får meg til å lære mange Bibel vers, og det liker jeg ikke. Hvorfor må jeg lære så mange?”

“Å lære Guds ord utenatt gir deg en kilde til visdom, oppmuntring, og styrke til å klare dine daglige problemer og utfordringer,” forklarte bestemor. “Det hjelper deg så du vet hvordan du kan glede Gud og ta de rette avgjørelsene.”

Rakel sukket. “Jeg synes fremdeles at det opptar for mye tid,” insisterte hun.

Da Rakel la seg den kvelden, tenkte hun på hva bestemor hadde sagt. Jeg skjønner ikke hvordan å kunne alle de versene kan være så bra for meg, tenkte hun.

Litt etter hun hadde sovnet, ble Rakel vekket av Muffe, bestemors katt, som mjauet utenfor døren. Muffe må ha vært ute da bestemor gikk til sengs, tenkte Rakel. Jeg får gå og slippe ham inn. Hun krøp stille ut av sengen og inn i den mørke hallen. Hun følte seg vei langsmed veggen til hun sparket tåen sin mot stumtjeneren. “Au!” ropte hun. Rakel holdt fremdeles tåen sin da bestemor åpnet døren sin og slo på lyset. “Å, bestemor!” sa Rakel. “Muffy mjauet for å komme inn. Jeg skulle forsøke å ikke vekke deg, men jeg stumpet tåen min!”

“Jeg beklager, kjær deg,” sa bestemor. “Jeg skal slippe inn Muffy. Men går det bra med deg?” Rakel nikket.

Etter frokost neste morgen plukket bestemor opp Bibelen sin. “Vi skal lære et vers i dag,” annonserte hun med glimt i øyet. “Det er Salme 119 vers 105. Kanskje du kan det allerede, men det kan være bra og repetere det likevel. Bestemor leste verset høyt.

Rakel lo. “Okay, bestemor!” sa hun. “Jeg kan det verset allerede, men jeg vet hvorfor du valgte det, og jeg har skjønt hva du forsøket å si.” Hun strøk den såre tåen hennes. “Jeg har funnet ut hvor smertefullt det kan være å snuble i mørket, så jeg skal huske at Guds ord er som en lampe som viser meg veien jeg skal gå i livet mitt. Jeg skal gjøre mitt beste for å lære andre vers utenatt også.”

Hva med deg?

Er det å lære Guds ord utenatt en prioritet i livet ditt? De versene du lærer vil hjelpe deg når fristelsen banker på. De vil trøste deg i vanskelige tider. De vil minne deg på hvordan du kan glede Gud i ditt daglige liv. De er som et lys på et mørkt sted. La Guds ord skinne for deg så du kan finne veien i mørket som finnes rundt oss i vår modene tid.

Ditt ord er en lykt for min fot og et lys på min sti

Salme 119:105

Dagens nøkkelord: LÆR BIBELVERS UTENATT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: