20 mai

Txt: 1 Peter 5:8-11

SE PÅ SOM EN HAUK

“Fort! Kom deg bak den busken der!” sa bestefar mens han ga Didrik et lite puff. “La oss se på dette.” Fra busken deres så de en hauk som dukket ned fra himmelen med lynets hastighet.  Den grep en mus med de kraftige klørne og tok den med seg.

Munnen til Didrik var vidåpen. “Hvordan kunne den hauken se den lille musen?” spurte han.

“Hauker har ekstremt skarpt syn,” forklarte bestefar. “Det er der uttrykket om se som en hauk stammer fra. Den hauken kunne se den lille musen løpe i gresset, så han fikk seg litt middagsmat.”

“Han har fantastisk godt sikte også!” utbrøt Didrik.  Han smilte. “Jeg er virkelig glad for at jeg er for stor til å være middagen til en hauk.”

“Alt for stor.” Bestefar klukket og lo, men så så han alvorlig ut. “Men der finnes en fiende som jakter på mennesker,” sa hun.  “Akkurat som den hauken lette etter svake dyr som han kunne jakte på, så ser Satan etter svakhetspunkter i livene våre og angriper oss der.”

“Svakhetspunkter?” spurte Didrik. “Som hva da?”

“Deler av livene våre som ikke er helt overgitt til Gud,” sa bestefar. “For eksempel, dersom en person har et temperament og ikke stoler på at Gud vil hjelpe ham med det, så vil Satan angripe den personen gjennom temperamentet hans. Han vil angripe igjen og igjen.”

“Jeg antar at løgn og stjeling kunne være svakhetspunkter også, ikke sant?” spurte Didrik.

Bestefar nikket. “Og klaging og banning og ulydighet – mange ting.”

Didrik så på bestefaren sin. “Jeg tror ikke du har noen svakhetspunkter,” sa han.

“Det har jeg nok,” sa bestefar. “Det har alle!” Han smilte. “Jeg kan til og med fortelle deg et av svakhetspunktene mine, Didrik. Det er at jeg ikke liker husarbeid og ikke hjelper bestemor nok, særlig når leddgikten plager henne. Noen ganger ser jeg at jeg forsømmer henne. Så forteller jeg Gud at jeg er lei meg og spør etter Hans hjelp. Når jeg lar Ham hjelpe meg, så kan ikke Satan angripe meg på det svake punktet. Han kan se på meg som en hauk, men det vil ikke hjelpe ham når jeg stoler på Gud slik som jeg burde.”

Didrik tenkte litt på det. “Jeg antar at å krangle med søsteren min et et svakhetspunkt for meg,” sa han. “Jeg skal be Gud hjelpe meg med å slutte med det.”

Hva med deg?

Hva er ditt svake punkt? Krangling? Lathet? Å utsette til “til senere”? Tenk på det og forsøk å oppdage hvilke områder og hvilke måter du ofte gjør noe galt. De er dine svake punkter. Be Herren om å hjelpe deg å finne dem og så å overkomme dem. Du kan ikke gjøre det alene, men dersom du kjenner Jesus, så har du Den Hellige Ånd som hjelper deg.

Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve og søker noen han kan oppsluke. Stå ham imot, faste i troen!

1 Peter 5:8-9

Dagens nøkkelord: MOTSTÅ SATAN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: