8 juni: Tilgivelse fra hjertet

“Og herren ble sint og overlot tjeneren til å bli mishandlet av fangevoktere til han hadde betalt hele gjelden. Slik skal også min himmelske Far gjøre med hver og en av dere som ikke av hjertet tilgir sin bror.”

Matteus 18:34-35

Da noen spurte Jesus hva det største budet var, svarte Han at vi må elske Herren vår Gud med hele vårt hjerte, sjel, styrke og sinn. Han kommanderte kjærlighet!

Her kommanderer Jesus tilgivelse — og, nok en gang, må det være ekte tilgivelse fra hjertene våre.

Det er vanskelig for oss å leve etter realiteten av allvitende Gud. Vi antar at dersom ingen andre ser det lystfulle blikket, eller hører den private tanken, så har vi sluppet unna med vår snikende synd. Men Herren gransker hjertene våre!

Av denne grunn krever Han hjertedyp lydighet, selv i forhold til tilgivelse. Vi føler det kanskje som om vi har gjort vår plikt — og kanskje litt mer enn det — la en krenkelse eller skade gå uten konfrontasjon eller sinte ord. Men Jesus er ikke fornøyd før vi faktisk har tilgitt den personen i hjertene våre.

Hvordan kunne Jesus kreve så mye fra oss? Sammenhengen forklarer alt for oss. Jesus relaterer liknelsen av en mann som blir tilgitt en enorm gjeld til kongen, og likevel nekter å ettergi en annen person fra en veldig liten gjeld. Kongen blir derfor sinna og krever at den enorme gjelden blir betalt helt.

Dette er et klart bilde på frelsen. Dersom vi har blitt tilgitt så mye synd, helt frivillig av Guds nåde, hvordan kunne vi noen sinne kreve rettferdighet for noen små krenkelser mot vår egen person?

Har du en liten gjeld som du trenger å tilgi, i lys av Guds frie og fantastiske nåde til deg?


 

Advertisement
%d bloggers like this: