24 august

Txt: Romerne 13:11-14

FEIEBRETT BEHØVES

Marte, som overnattet hos bestemor, hjalp til med å feie kjøkkenet. Hun sukket mens hun lente seg til feiekosten. “Hvorfor er det så vanskelig å være en kristen? spurte hun. “Jeg mener… vel, på leiren hadde vi en taler som var imot påvirkningen av rockemusikk, så jeg lovet Gud at jeg skulle slutte å lytte til det. For en stund gikk det bra. Så begynte jeg å kikke gjennom cd’ene mine en dag, og jeg klarte ikke å motstå å spille noen av mine gamle favoritter. Etterpå fortalte jeg til Gud at jeg var lei meg.”

“Vel, det var en god start,” oppmuntret bestemor.

“Jeg er ikke så sikker.” Marte sukket igjen men hun feide alt støvet i en stor haug. “Vennene mine lytter til rockemusikk, så når jeg er med dem, så lytter jeg til det samme bosset som før. Det nytter ikke!” Før bestemor rakk å kommentere, så ringte mobilen. Marte svarte mobilen mens bestemor tok en stabel med klesvask med seg til kjelleren.

Litt senere, kom bestemor tilbake til kjøkkenet. “Marte? Kom her!” sa hun strengt.

Da Marte kom inn, så hun at den store haugen med støv som hun hadde kostet opp var spredd utover hele gulvet. “Å, nei” stønnet hun. “Jeg glemte å plukker opp støvet. Ser ut som om hunden har lekt med det.”

Bestemor nikket. “Dette minner meg om problemet ditt med rockemusikken,” sa hun. Marte så på det skitne gulvet og tilbake på bestemor. “Støvet ble spredd rundt omkring igjen fordi du ikke gjorde noe for å bli kvitt det permanent,” forklarte bestemor, “akkurat som du ikke gjorde noe for å bli kvitt rockemusikken permanent.”

“Som hva da?” spurte Marte.

“Som å ødelegge cd’ene dine, for eksempel,” sa bestemor. “Og kanskje ved å tilbringe mindre tid sammen med vennene dine som er slik en snublestein for deg.”

Marte så sjokkert ut, men så nikket hun langsom. “Du har rett, bestemor,” innrømmet hun. “Det er på tide at jeg tar det alvorlig med å følge Gud.”

Hva med deg?

Har du lovet å kvitte deg med en synd i livet ditt? Finner du det vanskelig å holde det løftet? Kanskje du trenger å gjøre noen permanente forandringer for å bli kvitt synden din. Selv om det betyr å gi opp noe som er veldig viktig for deg som eiendeler eller venner, så vil det være bra for deg å bestemme deg for det akkurat nå dersom du ønsker å leve for Kristus. Ta synden på alvor!

Ha ikke en slik omsorg for kjødet at det vekkes begjær!

Romerne 13:14

Dagens nøkkelord: UNNGÅ FRISTELSE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: