14 desember: Gled dere og sørg

“Gled dere med de glade og gråt med dem som gråter.”

Romerne 12:15

Jesu Kristi menighet blir ofte beskrevet av Paulus som “Kristi legeme”. Billedbruken er ment, blir vi fortalt, å minne oss om hvor nært vi er forbundet med hverandre.

Dersom du ved et uhell slår tommelen din med en hammer, så er ikke resten av kroppen ubekymret som om det berørte området ikke har noe å gjøre med resten. Den skadede tommelen vil bli dradd vekk fra skadestedet av armen, kanskje holdt av den andre hånden, eller brakt opp til munnen for trøst. Lungene og stemmebåndene kan også komme i bruk ved en slik anledning.

På samme måte burde ethvert medlem i Kristi legeme ha følt en annens smerte, hjulpet dem og støttet dem. Sorgen til den ene burde være sorg for alle.

På den annen side burde resten av legemet fryde seg sammen med en kroppsdel som fryder seg eller gleder seg over en bestemt velsignelse. Dette er mange ganger vanskeligere å gjøre enn å sørge med hverandre, på grunn av vår selvopptatthet og begjærlige natur. For ofte sørger vi når andre blir velsignet istedenfor å fryde oss sammen med dem.

Men menigheten som fungerer som den burde vil se at ethvert medlem blir trøstet, renset, oppmuntret, og nytt av alle medlemmene i legemet. Derfor burde vi kontinuerlig søke etter noen i menigheten som sørger eller gleder seg. slik at vi kan hjelpe dem å bære byrdene sine eller dele gleden med dem.


 

Advertisement
%d bloggers like this: