8 september

Txt: Romerne 8:33-39

ET HAV AV KJÆRLIGHET

Det var en vakker dag til å dra på en piknik. Familien Pedersen spredde ut en duk og satte opp parasoller på favorittstedet deres. Så løp Gina og Julie mot vannet, men Peder så bekymret på bølgene. “Bølgene er så store i dag,” sa mumlet han.

“Å, kom igjen!” ropte Gina. “Det er gøy med litt bølger. Ikke vær så pysete!”

Men Peder ristet på hodet. Han satte seg ned på stranden og begynte å bygge et sandslott. “Pappa,” sa han etter en liten stund. Han nølte. Stemmen hans skalv da han la til “Jeg føler meg råtten på innsiden. Jeg tror at Gud har sluttet å elske meg.”

“Gud har aldri sluttet å elske deg et eneste minutt så lenge du har levd,” forsikret far ham. “Hvorfor tror du at Han har gjort det?”

“Vel, minneverset på søndagsskolen sist søndag var ‘Hold dere… i Guds kjærlighet’. Jeg antar at det betyr at jeg få Gud til fortsatt å elske meg, men jeg tror ikke at jeg har gjort det,” svarte Peder. Han stirret ned i bakken. “Jeg… jeg løy for deg og mor en dag, så jeg vet at jeg ikke har fått Gud til å fortsette å elske meg.”

“Jeg husker hva som skjedde,” sa far, “men du tilstod og vi tilgav deg for det.”

“Det stemmer,” sa mor. “Og når du bekjenner syndene dine til Gud, så tilgir Han deg også.”

Far nikket. “Men hele den tiden har Gud aldri stoppet å elske deg,” sa han. Han pekte mot havet. “Guds kjærlighet er som havet,” la han til. “Bare tenk hvor mye vann det er der ute, og du er ikke ute og nyter det. Hvorfor ikke det?”

“Fordi jeg er redd, så jeg har ikke gått uti.”

Akkurat,” sa far bestemt. “Frykten din for de store bølgene hindrer deg å nyte vannet. Og ubekjent synd har holdt deg fra å nyte Guds kjærlighet. Men Hans kjærlighet til deg er der, akkurat som den alltid har vært. Bibelen sier ikke ‘Få Gud til å fortsette å elske deg’. Den sier Hold deg i Guds kjærlighet’.”

“Men hvordan gjør du det?” spurte Peder.

“Å ‘holde deg selv i Guds kjærlighet’ er å gjøre de tingene Gud elsker – å leve slik som Han ønsker at du skal leve,” svarte far. “Så kan du nyte kjærligheten som er der for deg.”

Hva med deg?

Har du lurt på om Gud fremdeles elsker deg? Kanskje du har vært ulydig, slem, brukt skittent språk, eller tillatt synd å komme inn  i livet ditt. Rett opp forholdet ditt overfor Gud og andre og nyt kjærligheten som er der for deg. Gud vil alltid elske deg, men synd vil hindre deg i å nyte Hans kjærlighet.

Hold dere slik i Guds kjærlighet

Judas 21

Dagens nøkkelord: GJØR HVA GUD ELSKER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: