26 mai

Txt: Hebreerne 4:14-16, 1 Korinterbrev 10:12-13

EN UTVEI

“Å nei,” mumlet Knut da han fikk høre at tremenningen Rufus skulle komme på besøk i helgen.

Mor rynket på nesen. “Jeg trodde du likte Rufus,” sa hun.

“Det er ikke at jeg ikke liker ham,” sa Knut. “Det er bare at han alltid får meg i trøbbel.”

“Pass på hva du sier, sa mor. “Dersom du kommer i trøbbel, så kan du ikke klandre andre for det..”

“Men Rufus liker alltid å gjøre… eh… ting,” sa Knut svakt, “og det er så vanskelig å  si nei til ham.”

“Dersom de ‘tingene’ som han ønsker å gjøre er gale, så er det ditt ansvar å si nei,” sa mor strengt. “Gud kan hjelpe deg med det.

Knut sukket. Rufus hadde alltid ideer som Knut visste at foreldrene hans og Gud ikke ville like. En nylig søndagsskole leksjon spratt inn i hodet hans. Jesus ble fristet også, husket Knut, så Han forstår problemet mitt. Jesus stod alltid imot fristelsene, og jeg skal be Ham om å hjelpe meg å stå imot også.

Akkurat som Knut trodde, så hadde Rufus mange planer da han kom. “Hei Knut, barna  ved siden av har en piknik,” hvisket Rufus. “La oss ta hageslangen og sprute vann overgjerdet. De vil virkelig bli overrasket!”

Knut smilte og begynte å løfte opp slangen, men så stoppet han. Han visste at foreldrene hadde vitnet til de naboene, og dessuten visste han at det var galt. “Nei, Rufus,” sa han og ristet på hodet, “det burde vi ikke gjøre.” Rufus gren på nesen, men Knut ville ikke gi seg.

Hele helgen foreslo Rufus forskjellige ting. Noen var gøy, men Knut visste det ville være galt å gjøre noen av de andre. For eksempel ville det være galt å male bilder på naboenes fortau – det ville være å ødelegge andres eiendom. Det ville også ha vært galt å lese søsterens dagbok. Knut visste at at alle burde respektere andre folks privatliv. Så selv om Rufus lokket, så fortsatte Knut å si “nei”.

“Jeg klarte det!” sa Knut lettet etter at Rufus hadde entret toget for å dra hjem igjen. “Jeg ga ikke etter for Rufus sine fristelser en eneste gang. Jeg ba Gud om å hjelpe meg, og det gjorde Han!”

Hva med deg?

Hva gjør du når vennene dine forsøker å lokke deg til å gjøre noe galt? Å gi etter for fristelser kan kanskje synes gøy i øyeblikket, så noen ganger kan det være vanskelig å si nei.Jesus forstår hva du går igjennom. Når du blir fristet til å spille slemme puss på noen, å jukse littegranne, eller å lese noe som du ikke burde lese – eller samme hva fristelsen kan være – så kan du fortelle Jesus om det. Dersom du ærlig og oppriktig ber om hjelp til å overkomme fristelsen, så  vil Han gi det.

Gud er trofast. Han… gjør både fristelsen og utgangen på  den slik at dere kan tåle den.

1 Korinterbrev 10:13

Dagens nøkkelord: IKKE GI ETTER FOR FRISTELSE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: