16 april

Txt: Salme 107:8-9, 1 Timoteus 6:6-8

JARLES LISTE

Jarle sukket mens han klatret opp trappa, låste opp døren, og gikk inn i leiligheten. Han så på beskjeden moren hans hadde hengt på kjøleskapsdøren. “Vær så snill å tøm oppvaskmaskinen og dekk bordet før middag. Og ikke glem å gjøre leksene dine,” leste han. Jarle dumpet bøkene sine ned på bordet. “Jeg hater å være alene!” mumlet han. Livet hadde virkelig vært vanskelig siden hans far hadde forlatt familien. Mor hadde begynt å jobbe lange skift, og likevel var det vanskelig å få betalt alle regningene! Jarle fortsatte å knurre mens han gjorde arbeidsoppgavene sine.

Snart hørte han mor i døren. “Hei, Jarle, hvordan gikk det på skolen?” så snart hun hadde kommet inn i rommet. Han hørte at hun sukket og snudde seg rundt og så at hun gnidde pannen sin. I det øyeblikket forstod han at livet var vanskelig for henne også.

Jarle nølte. “Går det bra med deg?” spurte han. “Har du hodeverk?”

Mor forsøkte å smile. “Det går bra med meg. Det har bare vært en vanskelig dag,” forklarte hun. “Livet virker så komplisert av og til. Jeg er redd at jeg blir litt overveldet av og til, og da begynner jeg å føle meg sinna og synes synd på meg selv.”

“Jeg følte meg ganske sinna også,” sa Jarle. “Jeg hater å være alene. Jeg hater at far forlot oss. Jeg hater at du må arbeide så hardt.”

Plutselig begynte mor å le. “Vi høres så ynkelige ut,” sa hun. “Jeg tror vi trenger å forandre innstillingen vår.” Hun tok et ark fra Jarles notatbok og pennen hans. “Kanskje vi burde begynne å tenke på ting vi er takknemlige for. La oss skrive en liste for å minne oss selv på Guds velsignelser.” Hun begynte å skrive.  “Jeg er takknemlig for… oppvaskmaskinen.”

“Det er fordi jeg alltid tømmer den,” mumlet Jarle.

“Jeg er takknemlig for at jeg har et sted å bo, og at jeg har en jobb,” fortsatte mor.

Jeg er glad for mikrobølgeovnen. Kan vi spise nå?” spurte Jarle.

Mor lo, så sa hun alvorlig, “Jeg er takknemlig for at du og jeg har en himmelsk Far som aldri vil forlate oss.”

“Jeg også, mor,” hvisket Jarle. “Unnskyld for at jeg klaget. Jeg antar at jeg hadde glemt at Gud hadde tatt vare på oss. Vi har egentlig alt vi trenger.”

Mor ga Jarle en klem. “De vanskelige omstendighetene fikk oss begge til å glemme,” tilstod hun. “Jeg er takknemlig for at vi har hverandre. Vi kan oppmuntre hverandre til å telle velsignelsene våre.”

Hva med deg?

Føler du deg oppgitt, ensom,eller sint over ting i livet ditt? Glemmer du å takke for alle de gode tingene du har? Istedenfor å klage over de vanskelige omstendighetene som du må hanskes med, forsøk å skrive en liste over alle velsignelsene Gud har gitt deg. Det kan være at du oppdager at du har mer å takke for enn du har innsett.

Takk for alt! For dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus.

1 Tessalonikerne 5:18

Dagens nøkkelord: TELL VELSIGNELSENE DINE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: