13 august

Txt: Klagesangene 3:25-26

HURTIGE SVAR

“Jeg ser ikke vitsen med å be om ting,” bemerket Berit mens hun kikket inn i kjøleskapet en morgen. “Jeg har bedt og bedt, men det virker som om Gud ikke hører…”

“Mamma!” ropte Bjørn fra stuen, “fjernkontrollen virker ikke igjen.” Mor og Berit hørte at han reiste seg og gikk bort til fjernsynet for å skifte kanal. “For en plage!” mumlet han.

“Det er andre gangen den tingen har vært ødelagt på to uker,” sa Berit. “Jeg kan ikke fordra å måtte reise meg for å bytte kanal.” Hun lukket kjøleskapet. “Ingen appelsinjuice,” klaget hun. “Jeg kjøpte noen appelsiner i går,” sa mor. “Du kan presse noen av dem dersom du ønsker.”

“Å, mamma,” klaget Berit. “Hvorfor kjøpte du ikke bare en kartong med juice?” Hun sukket tungt. “Jeg gidder ikke å presse appelsiner.”

“Berit, det høres ut som om du og Bjørn har utviklet en ‘hurtig mentalitet’,” sa mor. Hun så tankefullt på Berit. “Og basert på hva du sa for noen få minutter siden, så er jeg redd for at den holdningen har sneket seg inn i bønnelivet ditt også!”

“Hva mener du?” spurte Berit indignert.

“Vel, du er så vant til å få alt gjort raskt, beleilig og hurtig at du ikke kan tolerere små forsinkelser – som å reise seg for å skifte kanal på fjernsynet eller å ta noen få minutter til å presse noen appelsiner,” forklarte mor. “Og du tydeligvis venter at Gud skal svare deg med en gang også.”

Berit vred på seg mens hun tenkte på det. “Kanskje,” innrømte hun motvillig. “Men vi skal forvente svar, ikke sant?”

“Jo, men bønn er ikke som å skru på en vannkran og forvente at vannet kommer strømmende ut, vet du,” sa mor mens hun rusket i datterens blonde krøller. “Dessuten er ikke Guds tid alltid det samme som vår tid, og vi må lære oss å vente og ikke forvente hurtige svar.”

Hva med deg?

Har du utviklet en “hurtig” mentalitet? Forventer du alt , om ikke raskere? Det er ingenting galt med å eie eller bruke tidsbesparende og arbeidsbesparende hjelpemidler som oppvaskmaskiner, mikrobølgeovner eller til og med fjernkontroller og appelsinjuice på kartong eller flaske! Men vi må være på vakt mot å bli så vant til å få ting med en gang at vi forventer at Gud må svare med en gang også. Noen ganger sier Gud “Vent!”, og Han spesifiserer ikke hvor lenge vi skal vente!

Men en ting må dere ikke være blinde for, mine elskede: For Herren er en dag som tusen år, og tusen år som en dag.

2 Peter 3:8

Dagens nøkkelord: VENT PÅ HERREN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: