8 mars: Jubel for Gud

“Juble, du himmel, og gled deg, du jord, bryt ut i jubel, dere fjell! For Herren trøster sitt folk og er barmhjertig mot sine hjelpeløse”

Jesaja 49:13

Guds skjønnhet og majestetiske nåde som har blitt titt og lovet til Guds folk er et slikt syn at til og med stjernene og fjellene byter ut i lovprisning.

Dette er nåde av kosmiske dimensjonen. Gud har trøstet sitt folk (ufortjent som de er), og Han vil ha medynk med dem i deres lidelse (selv om de kanskje har brakt det over seg selv).

Nåden har for mange mennesker, til og med kristne, mistet sin “fantastisk”-het.  Istedenfor på se oss selv, som den berømte John Newton så seg selv, som et krek som ikke fortjener noe som helst, så er vi i den bortskjemte og rike vestlige verden oss selv som om vi fortjener alt vi ønsker fra Gud.

Men for at den Gud som skapte universet, spente det ut som du eller jeg setter opp et telt, skulle bare legge merke til vår jord på pepperkorn-størrelse, er en handling av uuttalt nedverdigelse. Og hvor mye mer ville Han bli kjød og dø for oss for å redde oss fra den dommen vi så rettmessig fortjener!

Nåde er virkelig objektivt og unikt fantastisk. Og selv om det livløse skaperverket er påkalt for lovprise Guds herlige karakter, hvordan burde vi som er mottakere av denne nåden respondere?


 

Advertisement
%d bloggers like this: