Syngende fisk

Image result for singing fish

Husker du den fisken du fikk til jul av en morsom venn? Du vet – den abboren som sang hver gang du trykket på en knapp? (Enkelte hadde en som ble aktivert ved bevegelse.) En god vits – inntil hundrede gangen den sang sangen sin.

Vel, det viser seg at syngende fisk er mer en klebrige veggdekorasjoner. Virkelige fisker synger til forbipasserende ute på revene.

Vitenskapsmenn har spilt inn fiskesanger under vann utenfor Australias kyst. Akkurat som fugler synger forskjellige fisker forskjellige sanger (okay, de høres kanskje ikke like musikalske ut som fuglene for en landkrabbes ører), Men spesielt soloppgang og i skumringen overlapper disse lydene til et kor.

Vitenskapsmenn hevder at de bare har begynt å forstå kompleksiteten til fisksangen, og de håper at ytterligere forskning vil la dem bruke koret til å overvåke økosystemets helse i grumset vann.

Det er ingen tvil om at Skaperen har gjemt mange oppdagelser i naturen, som syngende fisk, for å overraske intetanende vitenskapsmenn, men en er allerede krystallklar for dem som er villig til å høre på den – hele skapelsen synger Guds pris, og nå vet vi at fisken bokstavelig talt kan slutte seg til koret (Salme 148:7).


 

Advertisement
%d bloggers like this: