11 oktober

Txt: Salomos ordspråk 16:17-20, Romerne 12:3

FLY FOR HØYT

“Læreren vår leste en annen historie fra gresk mytologi for klassen vår i dag,” sa Tore en ettermiddag.

“Ja? Hva var det?” spurte Odd.

Tore smilte. Han visste at lillebroren hans elsket historier. “Vel, okay,” sa han. “Disse historiene er ikke sanne, vet du. Men denne sa at en gang var det en far og en sønn – kalt Daidalos og Ikaros – og de ble puttet i fengsel av kongen. En dag tok Daidalos – faren – fjær og lagde to par vinger slik at de kunne unnslippe og fly vekk. Han festet vingene til sin sønns rygg med voks og advarte Ikaros om at han ikke måtte fly for nær solen fordi varmen ville smelte voksen slik at vingene falt av.”

“Fløy de?” spurte Odd mens han hoppet opp og ned i stolen sin.

Tore nikket. “Jepp, begge fløy vekk. Men da Ikaros fløy høyere og høyere begynte han å føle seg så mektig at han glemte hva faren hadde sagt, og han fløy for nær solen. Og akkurat som faren hadde sagt – voksen smeltet, vingene falt av, og Ikaros falt i sjøen og druknet.”

“Det er forferdelig!” ropte Odd. Et bekymret uttrykk kom i ansiktet hans. “Tror du det kan skje i morgen når vi skal fly til Oslo? spurte han urolig.

“Selvsagt ikke,” sa Tore. “Flyets vinger er ikke festet med voks.”

Far, som hadde lyttet til dem, ristet på hodet sitt. “Ikke bekymre deg over flyet, Odd,” sa han, “men historien minner meg om hva som kan skje med mennesker. Faktisk kan det skje med oss dersom vi ikke er forsiktige.”

Tore gren på nesen. “Hva mener du?” spurte han. “Ingen jeg kjenner har festbare vinger.”

“Nei, men noen ganger – spesielt når alt går bra i livene våre – så kan vi begynne å føle oss mektige akkurat som Ikaros gjorde,” forklarte far. “Det er en stor tabbe å bli så stolte av oss selv at vi tror vi kan klare hva som helst uten Gud. Vi må innse at vi er avhengige av Ham for alt – til og med de tingene vi ofte regner som våre egne bragder. Lykke kommer fra å stole på Gud, ikke oss selv.”

Hva med deg?

Er du stolt over det du har oppnådd – som for eksempel å gjøre det bra på skolen eller å vinne i konkurranser? Det er okay å føle seg bra når en har gjort noe godt, men når du begynner å stole på din egen styrke og evner for å komme deg igjennom livet istedenfor på Gud, så flyr du for nært solen. Legg istedenfor behovene dine foran Gud i bønn og stol på Ham for alt.

Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir Han nåde

1 Peter 5:5

Dagens nøkkelord: IKKE VÆR STOLT

Advertisement
%d bloggers like this: