23 november

Txt: Salme 103:8-12

INGEN TVIL OM DET

Øyvind satt alene på stranden og stirret ut på bølgene som rullet inn og ut. Men akkurat nå svirret tankene bare rundt ham selv. Når vennen hans, Justin, hadde ertet ham at han var en “kirkegutt” og spurt om han var sikker på om han skulle til himmelen, så hadde Øyvind begynt å tenke på det. “Du synger en sang om at syndene dine har ‘rullet vekk’. Er du ikke redd for at de skal rulle tilbake igjen?” Justin hadde ledd, og Øyvind var ikke sikker på hva han skulle svare. Hvordan kunne han vite det sikkert?

Da Øyvind satt der og betraktet sjøen oppdaget han plutselig at noen hadde satt seg ned ved siden av. Han snudde seg og så bestefaren sittende ved siden av ham på sanden.

“Når jeg ser ut på de bølgene,” sa bestefar, “så blir jeg minnet på hvordan Gud har tilgitt syndene mine.”

Øyvind så opp på ham. “Hvordan minner havet deg om det?”

“Kan du se hvor havet ender?” spurte bestefar.

Øyvind skygget for øynene og kikket ut mot horisonten. “Ja,” sa han ettertrykkelig. “Jeg kan se hvor det ender.”

Bestefar var uenig. “Nei, Øyvind, det er ikke der havet ender. Du tror du ser hvor vannet og himmelen møtes, men det er ikke hvor det ender. Det er bare så langt du kan se.” Øyvind fortsatte å myse utover mens bestefar snakket. “Husker du da vi var ute i båten i går? Vi var så langt ute at vi bare kunne se himmel og vann i alle retninger. Det virket veldig langt fra den ene ‘himmelenden’ til den andre. Men den avstanden er ingenting sammenliknet med den avstanden Gud har fjernet syndene våre til. Vet du hva? Samme hvor langt øst du drar, så kan du likevel fortsette å gå østover i all evighet. Likevel sier Gud at syndene våre er fjernet like langt fra oss som øst er fra vest. Er ikke det fantastisk?”

Øyvind nikket. “De kan ikke komme tilbake igjen heller, kan de vel?”

“Nei, det kan de ikke!” svarte bestefar bestemt. “Dersom vi hadde bestemt oss for å fjerne dem fra oss selv, så kunne vi ikke vært så sikker. Men Bibelen sier Gud har fjernet dem. Du kan være sikker på at Han har gjort en god jobb. Du vil aldri se de syndene igjen!”

Hva med deg?

Har du noen gang lurt på om du virkelig er en kristen? Djevelen liker å få deg til å tvil på det. Husk at dersom du har tatt imot Jesus som Frelser, så sier Guds ord at Han har fjernet alle syndene langt vekk fra deg. Du kan stole på Ham! Er du ikke glad for det?

Så langt som øst er fra vest, lar Han våre misgjerninger være langt fra oss

Salme 103:12

Dagens nøkkelord: GUD HAR FJERNET SYNDENE DINE FOR ALLTID

Advertisement
%d bloggers like this: