23 september

Txt: Jakob 3:5-10

DEN SØNDERREVNE TØFFELEN

“Se hva Shampo gjorde med tøffelen min!” ropte Anne. Tøffelen hun holdt var våt og revet i fillebiter. “Jeg kjeftet på ham og sendte ham utendørs.

“Jeg beklager virkelig,” sa far mens han plukket opp den sønderevne tøffelen. “Jeg kan se at den lille valpen trenger mer trening.”

Mor stod i døråpningen. “Anne, Junni ønsker å snakke med deg,” sa hun med telefonen i hånden.

Etter noen få ord, skulte Anne. “Du vil alltid at jeg skal gjøre alt arbeidet. Du er forferdelig!” skrek hun og slengte på røret.

“Jeg trodde Junni var din beste venn,” sa mor.

“Det er hun.” Anne hang med hodet. “Hun bare ringte på et dårlig tidspunkt.”

“Var det et dårlig tidspunkt for din søster å snakke med deg også?” spurte mor. “Jeg hørte at du kjeftet på henne i morges.”

Anne rødmet. “Hun plager meg når jeg er trett,” sa hun med et sukk. “Men jeg ber alltid om unnskyldning.” Hun lyste opp. “Jeg ringer Junni tilbake og ber om unnskyldning.”

Akkurat da kom Shampo og klynket ved døren. “Jeg tror Shampo vil inn og be om unnskyldning også,” foreslo far og ga tilbake den oppspiste tøffelen til Anne.

Anne kikket på den. “Jeg synes han burde være ute litt lengre,” murret hun. “Når alt kommer til alt, så er tøffelen min helt ødelagt.”

Far nikket. “Det er sant,” sa han. Han så tankefull ut mens han la til “Du burde vite at følelser kan bli sønderrevet akkurat som denne tøffelen, og når du du først har sagt et ord, så kan det ikke tas tilbake. Du kan si unnskyld, men ordene har allerede såret noen. Etter en stund er det umulig å reparere skaden som er blitt gjort.”

“Det stemmer,” samstemte mor. “Du trenger å be om unnskyldning til flere mennesker, men aller først må du lære å kontrollere tungen din. Tenk før du snakker. Når du er sinna, så tell til 20 før du sier noe. Be Gud raskt om hjelp til å si ord som er snille og vennlige.”

Hva med deg?

Sier du ting du ikke mener? Snakker du for hurtig? Det er lett å gjøre. Bibelen har mye å si om hvor mye skade tungen din kan forårsake. Den gir også vaksinen – la Kristi kjærlighet i hjertet kontrollere det du sier.

Den som vokter sin munn og sin tunge, frir sitt liv fra trengsler

Salomos ordspråk 21:23

Dagens nøkkelord: SNAKK MED KRISTEN KJÆRLIGHET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: