6 oktober

Txt: Salomos ordspråk 3:1-4, Romerne 14:18-19

HVORDAN Å VÆRE EN MARIHØNE

Alle liker Lasse, tenkte Josefine mens hun bladde gjennom et ukeblad. Han er så populær på skolen, og han kommer bedre overens med mor og far enn det jeg gjør. Til og med Truls liker Lasse bedre enn meg. Da Josefine bladde om en side kom tre år gamle Truls og dro i ermet hennes. “Kom å lek med meg,” tryglet han.

“Nei,” svarte Josefine sinna. “Lek alene.”

“Josefine?” ropte mor fra hagen bak huset. “Kom å hjelp meg med blomsterbedet.”

Josefine forlot Truls og gikk ut på verandaen. “Må jeg?” klynket hun.

“Ja, det må du,” svarte mor, så Josefine gikk motvillig bort til moren bak i hagen. “Du kan starte der borte,” sa mor og pekte mot enden av en rad.

Josefine furtet mens hun langsomt dro ut ugress fra bedet. Hun slo etter en mygg. Etter en liten stund la hun merke til en marihøne på en av plantene. “Se, mamma,” sa hun. “En marihøne. Skal jeg kverke den?”

“Nei!” sa mor. “Marihøner er våre venner. Jeg leste et sted at de spiser skadedyr som ødelegger avlingene. Artikkelen sa at noen ganger blir de ganget og sendt til bønder og fruktdyrkere over hele verden, og så sluppet ut i åkre og frukthager. Vi trenger dem!”

“Så, mygg er bare en pest og en plage, men marihøner er populære fordi de er nyttige?” spurte Josefine. Mor nikket.

Akkurat da kom Lasse ut på verandaen. “Jeg er ferdig med å rydde i garasjen, mamma,” ropte han. “Truls ønsker at jeg skal ta ham med til lekeplassen. Er det ok, eller er det noe annet jeg skal gjøre først?”

“Nei da, det er helt okay!” sa mor. “Takk skal du ha, Lasse.”

“Mamma, hvorfor liker alle Lasse så godt?” spurte Josefine mens hun betraktet brødrene hennes som gikk sammen nedover fortauet.

“Vel… hvorfor tror du?” svarte mor.

“Jeg antar fordi…” Mens Josefine nølte, så hun en annen marihøne. “Fordi han er hjelpsom og gjør ting for folk,” bestemte hun. “Han er som en marihøne, ikke sant?” Mor nikket. “Det skal jeg fortelle ham,” sa Josefine med et glis. “Tror du han vil like å bli sammenliknet med en marihøne?”

Mor lo. “Han har sikkert ingenting imot det dersom du forklarer det for ham.”

“Jeg ville ikke ha noe imot det,” sa Josefine. “Det er bedre enn å bli kalt en mygg.” Hun tenkte en liten stund, så smilte hun til mor. “Jeg får fortsette med å luke vekk dette ugresset!”

Hva med deg?

Er du som en marihøne – glad over å kunne hjelpe andre når de trenger det? Eller er du mer som en mygg og bare tenker på deg selv? Som kristne er vi kalt til å elske og tjene andre. Se deg rundt for å finne ut hva du kan hjelpe andre med til og med før de spør. De vil sette pris på det – og det vil Gud også!

La oss da jage etter det som tjener til fred og til innbyrdes oppbyggelse

Romerne 14:19

Dagens nøkkelord: VÆR HJELPSOM

Advertisement
%d bloggers like this: