18 april: Dårlig selskap

“La dere ikke føre vill! «Dårlig selskap ødelegger gode vaner.»”

1 Korinterbrev 15:33

Å ha et syndig kameratskap vil ødelegge en god livsstil. Det kan være at du ignorerer denne sannheten, at du benekter den, og du ønsker kanskje at det ikke er slik; men sannheten forblir fremdeles at nært vennskap med ugudelige mennesker vil alltid ha en negativ påvirkning på ditt kristne liv.

Dette er grunnen til at Paulus formaner oss i 2 Korinterbrev 6:14Gå ikke under fremmed åk sammen med slike som ikke tror! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva har lyset til felles med mørket?” Selvsagt skal vi nå ut til og vise genuin kjærlighet mot ikke-troende. Men å vitne til en ikke-troende og å omfavne nært en ikke-troende er to vidt forskjellige ting.

Som om å vite dette ville være et område hvor vi kunne rettferdiggjøre kompromisser for oss selv, sier Paulus, så må vi ikke bli villedet! Samme hvor mye du rettferdiggjør dette vennskapet for deg selv, så kan du ikke forandre din åndelige realitet. Dersom du er sammen med noen i et romantisk partnerskap, eller et nært kameratskap med en ikke-troende, så vil avgudsdyrkelsen i hjertene deres og trofastheten til deres verdenssyn til syvende og sist bli en snublesten for deg.

Vi liker ikke å tenke på venner eller bekjentskaper som “onde”, men alt som trekker deg bort fra en ensporet etterfølgelse av Kristus vil ha en ond effekt på livet ditt. Intensjonene er kanskje ikke onde, livsstilen ser kanskje ikke onde ut, men dersom troen deres ikke følger Kristus, så vil effekten på deg være negativ.

Er du villedet vedrørende naturen eller utkommet til fellesskapet du har med noen av dem som du tilbringer livet ditt med? Tillater du andres vantro å dimme ilden i din egen lidenskap for Gud og Hans ære?


 

Advertisement
%d bloggers like this: