17 oktober

Txt: 1 Samuel 3:1-10, Jesaja 6:8

ET KALL FRA GUD

Tone slukte frokosten. “Må skynde meg!” sa hun og skubbet seg bort fra bordet. “Jeg lovet fru Hansen jeg skulle komme tidlig å hjelpe med å male kulissene for skuespillet vi skal gjøre i dramaklubben.”

Da Tone kom hjel til middag, ga mor henne et ark. “Jeg er glad du er hjemme,” sa mor. “Anja har ringt i hele dag. Hun spurte om du kunne ringe henne når du kom hjem. Nummeret hennes står her.”

Tone gren på nesen. “Jeg vet hva hun vil – hun vil ha hjelp med leksene,” sa hun, “og jeg har ikke tid. Jeg må gjøre ferdig noen plakater.”

“Anja hørtes litt desperat ut,” sa mor. “Kunne du ikke gi henne litt av tiden din?”

“Må jeg?” spurte Tone. “Jeg vil gjøre plakatene ferdige for fru Hansen.”

“Tone,” sa mor. “Dersom fru Hansen hadde bedt deg om å vaske og stryke kostymer istedenfor å male kulissene i dag, ville du ha gjort det? Jeg vet at du hater å stryke klær.”

Tone trakk på skuldrene. “Joda. Jeg ville heller male, men jeg liker fru Hansen. Jeg ønsker å hjelpe henne.”

“Så du ville være villig til å gjøre hvilken som helst jobb hun ga deg,” sa mor. “Føler du det samme når det gjelder å arbeide for Gud? Har du tenkt på hva Han ønsker at du skal gjøre?”

“Gud?” spurte Tone. “Vel… jo. Fru Hansen sier at dette skuespillet er viktig fordi noen kan kanskje ta imot Kristus etter å ha sett det. Hun sier at alt dette arbeidet i virkeligheten er for Gud.”

Mor nikket. “Jeg vet at Gud er glad at Han har en slik villig tjener,” sa hun, “men hva om Han trenger at du gjør noe annet? For eksempel når noen trenger deg så mye at de ringer seks ganger, tror du det også kan være et kall fra Gud?”

Tone så på de blanke plakatene og malingen hun hadde tatt med seg hjem. “Jeg går ut ifra at jeg kan gjøre disse etter at jeg har hjulpet Anja,” innrømte hun. Så lyste øynene hennes opp. “Og kanskje Anja kunne hjelpe meg, så kunne jeg invitere henne til skuespillet!”

“Nå, det høres ut som en villig tjener,” sa mor med et smil. Hun ga Tone telefonen.

Hva med deg?

Tror du at Gud kaller deg for å hjelpe noen? Kanskje det er en venn som sliter med skolearbeidet eller en nabo som kunne trenge litt hjelp i hagen. Det er bra å være involvert i kirkens aktiviteter, men noen ganger trenger Gud at du gjør noe ekstra spesielt som ser helt vanlig ut ved første øyekast. Tenk på det – kaller Gud deg? Når Han kaller, vil du svare Ham?

Tal, Herre, din tjener hører!

1 Samuel 3:9

Dagens nøkkelord: LYTT TIL GUD FOR INSTRUKSJONER

Advertisement
%d bloggers like this: