26 desember

Txt: Johannes 3:1-7

JULEURET

10 år gamle Berit var spent da hun fikk presangen hun hadde ventet på – en stor boks fra mor og far. Da hun begynte å åpne den, fant hun ut at foreldrene hennes hadde lurt henne litt. Inni den store boksen var det en boks som var litt mindre. Inni den boksen var enda en boks som var litt mindre. Endelig åpnet hun opp den siste boksen. “Et armbåndsur!” skrek hun av glede. “Et virkelig armbåndsur! Jeg elsker det!” Hun løp og ga mor og far en stor klem og et kyss.

“Det minner meg om deg, Berit,” sa far. “Fortell meg…  hva ser du når du ser på uret ditt?”

Berit holdt stolt ut armen sin. “Jeg ser viserene og tallene,” sa hun, “og den vakre innretningen og reimen.”

“Riktig,” sa far. “Visste du at det er en viktig del av uret ditt som du ikke kan se? Det er det som er på innsiden – det er den delen som gjør at klokken din går.”

“Og det minner deg om meg?” spurte Berit. “Mener du fordi du ikke kan se hjertet mitt og beina og alt det andre inni meg?”

Far lo. “Jeg tenkte egentlig på en annen del som vi ikke kan se – sjelen din,” sa han. “Kroppen din er litt som innretningen på uret ditt. Den kan vare lenge, og det kan kroppen din også. Den kan leve 60, 70 eller over 80 år.”

“Og sjelen min er som innsiden av uret?” spurte Berit.

“Faktisk var illustrasjonen min av å sammenlikne innsiden av uret med sjelen din ikke helt nøyaktig,” sa far. “Innsiden – den delen av uret som gjør at det går – kan slutte å virke, men sjelen din vil leve evig! Dersom du har tatt imot Jesus som Frelser, så vil sjelen din leve med Ham i himmelen. Dersom du aldri tillater at Jesus kommer inn i hjertet ditt og livet ditt, så vil sjelen din alltid bli adskilt fra Gud og lide. Det er hvorfor det er så viktig at du tar deg tid til å tenke på sjelen din også, og ikke bare kroppen din.”

Hva med deg?

Visste du at sjelen er den viktigste delen av deg? Ingen kan se sjelen din, men den vil leve evig! Har du mottatt Jesu som din Frelser? Dersom ikke, så ikke vent med å gjøre det. Stol på Ham og bli født på ny i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Uten at en blir født på ny, kan han ikke se Guds rike.

Johannes 3:3

Dagens nøkkelord: DU KAN LEVE EVIG I HIMMELEN

Advertisement
%d bloggers like this: