21 august: Vent på Herren!

“Bi (vent) på Herren, vær ved godt mot, og ditt hjerte være sterkt, ja, bi (vent) på Herren!”

Salme 27:14

Grunnen til at vi mange ganger ikke ser eller føler Herrens nærvær er fordi vi ikke tar oss til til å vente på Herren. Vi har vår egen timeplan, og vi løper fremdeles rundt som villmenn foran Gud og håper at Han vil ta oss igjen der vi legger våre egne planer. Men det er ikke slik Gud fungerer. Han forandrer seg ikke bare fordi vi er ustødige, og Han skynder seg ikke bare fordi vi er utålmodige.

Kjære troende, jeg tviler ikke på at prøvelsene dine er virkelige, at byrdene dine er tunge, eller at skuffelsene dine er dype. Men fest øynene dine til dette løftet, få sinnet ditt innstilt til dette budskapet: når vi modig venter på Herren, så vil Han styrke hjertene våre. Gud er aldri for sen, og Han er heller aldri utilstrekkelig.

Hva vil fremtiden bringe? Vent på Herren! Når vil sorgen ende? Vent på Herren. Hvordan kan jeg overleve denne hendelsen? Vent på Herren. Hvordan skal jeg løse dette problemet? Vent på Herren. Svaret lager et ekko gjennom tidens tunnel, og fra klangbunnen til millioner av fornøyde hellige. Vent, sier jeg, på Herren.

Prøvelsen går kanskje ikke bort i morgen, men det vil ikke den styrken Gud har lovet deg heller. Smertene avtar kanskje ikke, men det vil ikke Hans nåde heller.


 

Advertisement
%d bloggers like this: