31 mars

Txt: 2 Mosebok 20:3-17

GJERDET

Terjes far kikket over på ham mens Sooki bjeffet og hvinte for å bli sluppet fri fra halskjedet sitt. “Hvorfor tar du ikke Sooki inn for natten?” foreslo far.

“Okay,” svarte Terje. Han gikk ut,  satte valpen fri fra halskjedet og brakte henne inn. Han klappet henne kjærlig mens han satte seg ned på gulvet ved siden av henne. “Dumme hund!” sa han. “Vi har et fint gjerde så du kan løpe rundt i hagen uten å bli overkjørt av de stygge bilene, men setter du pris på det? Nei! Du graver den ut slik at vi må sette halskjede på deg selv om du hater det. Det er din egen feil, skjønner du?”

Terjes søster, Carmen, nikket. “Om Sooki kunne forstå hvor glade vi var i henne og ønsket at hun skulle være trygg og lykkelig, så er jeg sikker på at hun ikke ville forsøke seg å komme løs,” observerte Carmen.

“Hun er veldig lik oss, ikke sant?” sa far med et smil. Alle snudde seg og så på ham. “Gud elseker oss, så Han har satt opp et ‘gjerde’ for oss også – Han har satt grenser for oss.,” forklarte han. “Han gjør dette slik at vi skal være trygge og likevel ha plass for våre aktiviteter. Men noen ganger føler vi at det må være noe bedre utenfor ‘gjerdet’. Vi tror Guds lover begrenser oss for mye, selv om de faktisk gir oss frihet.”

“Jeg vedder på at de ti budene er ‘gjerdet’ Han har satt opp for oss, ikke sant?” spurte Carmen.

“De ti budene sammen med alle de andre prinsippene vi finner i Guds ord som omhandler livene våre.” svarte far. “De gir oss en rettesnor, og vi burde følge dem.”

“Helt riktig!” sa mor. “Og ikke glem – adlyde foreldrene er en del av å følge Guds regler også.”

Far nikket. “Når vi innser hvor god Gud er med oss og hvor høyt Han elsker oss, så vil vi få lyst til å leve slik at vi gleder Ham, fordi vi elsker Ham også.” la han til. “‘Gjerdet’ som Gud ga føles ikke som noe som hindrer ooss på noen måte, men heller som noe som holder oss trygge.”

“Vel,” sa Terje tankefullt, “når jeg begynner å føle at Guds lover, eller dine regler, er for strenge, så skal jeg tenke på Sooki og hvordan gjerder holder hunder – og meg – trygge.”

“Jeg også!” nikket Carmen og klappet hunden. “Du er en god lærer, Sooki,” fortalt hun ham.

Hva med deg?

Virker Guds rettesnorer for livet av og til for strenge for deg? Alle velsignelsene Han har gitt deg, og alt Jesus har gjort for deg, viser at Han elsker deg veldig høyt. Han ønsker ikke å hindre at du har det gøy, men Han ønsker å holde deg trygg. Han vet om farene du blir utsatt for dersom du forlater beskyttelsen av Hans “gjerde”. Tro på at Hans lover er til for ditt beste, og spør Ham om å hjelpe deg å holde deg innenfor Hans grenser slik at du kan leve et lykkelig liv i tjeneste for Ham.

For dette er kjærligheten til Gud at vi holder Hans bud

1 Johannes 5:3

Dagens nøkkelord: BLI INNENFOR GUDS GRENSER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: