2 juli

Txt: Matteus 4:1-11

PEPPER OG SÅPE

“Hva gjør du på, bestemor?” spurte Jorunn da hun gikk innom besteforeldrene på vei hjem fra skolen.

“Å, jeg planlegger en praktisk leksjon som jeg skal bruke på klubben i morgen,” svarte bestemor. “Har du lyst til å prøve?”

“Selvsagt,” svarte Jorunn.

“Bra! Fyll denne koppen med vann,” instruerte bestemor. Jorunn tok en kopp og fylte den. “Så strør du dette pepperet over alt vannet, så stikker du fingeren i koppen,” fortsatte bestemor.

“Åååååå!” utbrøt Jorunn etter å ha fulgt bestemors instruksjoner. “Pepperet er over alt på fingeren min!”

Bestemor nikket. “Rens fingeren din, og så gnir du denne såpen på fingeren din,” sa hun Jorunn tørket forsiktig pepperet av fingeren og gnidde såpe over hele fingeren. “Nå kan du stikke fingeren ned i koppen igjen,” sa bestemor.

Da Jorunn stakk fingeren sin ned i koppen denne gangen, så skyndte pepperet seg vekk fra fingeren og klistret seg til kanten av koppen. “Kult!” utbrøt hun. “Men… du sa at dette var en praktisk leksjon, så hva lærer dette oss?”

“La oss late som om pepperet er synd,” sa bestemor, “og la vannet være livene våre. De er pepret med synd. For eksempel sier vi av og til ting vi ikke burde si selv om vi forsøker å være gode, ikke sant?”

Jorunn nikket. “Ja, og gjør ting vi ikke burde gjøre… og jeg gjør ikke alltid ting med en gang når jeg blir bedt om det.”

“Men Bibelversene som vi lærer er som…” begynte bestemor.

“Som såpe!” avbrøt Jorunn. “Jeg forstår det nå! Å lære vers utenatt hjelper å holde synden vekke fra oss.  Et Bibelvers jeg lærte for lenge siden sier ‘I mitt hjerte har jeg gjemt ditt ord for at jeg ikke skal synde mot deg’.”

Bestemor smilte.”Legg merke til at det verset sier at Guds ord trenger å bli gjemt i hjertene våre,” sa hun. “Å bare ha Bibelversene i hodene våre ved å lære dem utenatt er ikke nok. Når de virkelig har kommet inn i hjertene våre – når vi tenker på dem og følger det de lærer – så kan vi bruke dem, slik som Jesus gjorde, for å holde synden vekke.”

Hva med deg?

Har du Bibelvers gjemt inne i hjertet ditt? Tenker du på versene du lærer utenatt og tenker på hva de betyr? Bruker du dem i livet ditt? Du lever i verdenen, så synd finnes over alt rundt omkring deg. Når du blir fristet til å se på noe du ikke burde se på, til å være ulydig mor foreldrene dine, til å bruke stygge ord eller synde på en eller annen måte, så kan du la versene inne i hjertet ditt hjelpe deg til å velge å adlyde Gud og sende synden bort.

I mitt hjerte har jeg gjemt ditt ord for at jeg ikke skal synde mot deg

Salme 119:11

Dagens nøkkelord: VINN OVER SYND MED SKRIFTEN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: