25 august

Txt: 1 Timoteus 6:6-11

DEN MISFORNØYDE VALPEN

Hver dag etter skoletid tigget Mikkel om å få gå til Truls. “Men Mikkel,” protesterte mor en dag. “Hvorfor ber du ikke Truls over til deg for en gangs skyld?”

“Det finnes ikke noe å gjøre på her,” klaget Mikkel.

Mor blinket. “Ikke noe å gjøre på? Rommet ditt er fullt av spill og leker.”

“Ja, dumme baby leker,” klaget Mikkel. “Truls har Playstation med masser med spill. Han har til og med svømmebasseng!”

Mor betraktet Mikkel trist i flere sekunder, så forlot hun rommet i stillhet. Hun virket såret, og Mikkel var forundret. Hvorfor skulle hun bry seg om jeg ønsker å dra til Truls? lurte han.

“Mikkel?” ropte mor fra stuen. “Trofast er borte hos naboen igjen!”

“Den dumme hunden!” utbrøt Mikkel mens han løp bort til nabohuset. “Hvorfor kan han ikke holde seg hjemme? Han stikker alltid av.” Mikkel stoppet og så. Nabogutten rullet og hoppet på bakken med Trofast. “Trofast!” Mikkel knipset med fingrene. “Kom hjem!” Valpen stakk halen mellom beina og klynket. “Kom her!” kommanderte Mikkel. Trofast kikket bort på nabogutte, så på Mikkel. Han klynket på ny.

Mikkel løp bort og plukket opp valpen. “Jeg vet ikke hvorfor du kommer her hele tiden,” sa han. “Du har et fint hjem, og du burde sette pris…” Han gulpet. Plutselig innså han hva det var som hadde forårsaket det sårede uttrykket i mors ansikt. Akkurat som Mikkel følte seg såret at Trofast ikke så ut til å sette pris på det fine hjemmet han hadde og den gode omsorgen Mikkel ga, så følte mor seg såret over at Mikkel ikke så ut til å sette pris på kjærligheten og omsorgen som foreldrene hans ga ham.

Da Mikkel satte Trofast ned igjen i gangen hjemme, så ropte han til mor. “Jeg tror jeg skal undersøke om Truls vil komme bortom,” sa han.

Hva med deg?

Takker du Gud for familien din og alt de gjør for deg? Eller sammenlikner du det du har med hva andre har, og så klager over at de har mer enn deg? Stopp en stund og tell alle velsignelsene du har. Takk foreldrene dine for hva de gjør for deg. Og pass på at du takker Gud for hjemmet ditt og familien din.

…og alltid takker Gud og Faderen for alle ting i vår Herre Kristi navn.

Efeserne 5:20

Dagens nøkkelord: TAKK GUD FOR HJEMMET DITT

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: