29 november

Txt: Romerne 12:17-21

FROKOSTBLANDING KRIG

Vegard nådde boksen med frokostblanding samtidig som hans yngre bror, Andreas, plukket den opp. “Hei, jeg hadde den først,” ropte Vegard mens han forsøkte å rive til seg boksen.

“Det hadde du ikke!” ropte Andreas tilbake og dro enda hardere. “Det hadde jeg.”

Boksen gled ut av hendene deres, og frokostblandingen fløy i alle retninger. “Se hva du gjorde!” anklaget de hverandre.

Far så streng ut. Stille!” ropte han. “Dere gutter sloss mer enn en hel hær. Vi er nødt til å finne en måte vi kan få fred tilbake til dette huset.”

Mor nikket. “Jeg leste akkurat i avisen om de fredsbevarende styrkene som blir sendt for å jobbe med flere forskjellige land,” sa hun. “Kanskje vi kunne starte vår egen lille fredsbevarende styrke her hjemme. Bibelen forteller oss at vi må leve fredelig med hverandre, så mye som mulig. La oss finne en fredsplan. Hva kan dere gjøre for å forsøke å holde på freden?”

Vegard skulte på Andreas og sa “Jeg ville tvinge Andreas til å dele.”

Far ristet på hodet. “Det er ingen god ide,” sa han. “Tanken er å lage fred ved å forandre dere selv, ikke den andre personen. Hvordan kunne dere ha forhindret kampen om frokostblandingen?”

Vegard klødde seg i hodet mens han forsøkte å tenke. “Vel, jeg antar jeg kunne ha sluppet taket og latt Andreas helle frokostblanding i skålen sin først,” innrømmet han. “Jeg antar det ikke ville være til skade å vente ett minutt.”

“Vi kunne veksle på det,” foreslo Andreas. “En dag kunne Vegard gå først – neste dag kunne jeg.”

“Fantastisk fin fredsplan,” godkjente far.

Vegard gikk til kjøkkenskapet og hentet fram en annen boks med frokostblanding. Han satte den på bordet. “Du kan gå først i dag,” sa han til broren sin.

“Vent nå litt!” beordret mor. “Før dere starter med å dele frokostblandingen, er det noe annet dere må dele – rengjørings jobben. Før dere spiser frokost kan dere begge hjelpe med å rydde opp frokostblandingen dere sølte med.”

Hva med deg?

Krangler du ofte med broren eller søsteren din? Dere kan gjøre mye for å beholde freden. Dere kan lære å være høflige, tenke på andre, og være villig til å dele med andre. Du kan lære å ikke være grådig og rask til å sloss for det du mener er ditt. Selv om ikke all konflikt kan unngås, så vil Gud at du lever så fredelig som mulig med andre. Når du er uenig med noen andre, så gjør det på en høflig måte.

Om det er mulig, da hold fred med alle mennesker, så langt det står til dere!

Romerne 12:18

Dagens nøkkelord: KOM OVERENS MED ANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: