16 desember

Txt: Johannes 3:14-21

EN FALSK JUL

“Så vakkert!” sukket Elin der hun stor bak barrikaden og stirret drømmende på de blanke kulene, de små englene, og den glitrende snøen på juletreet på handlesenteret.

“Vi kan få slik snø og ta på treet vårt,” sa Åge, storebroren hennes.

“Kan vi?” spurte Elin. “Hvordan det? Hvorfor smelter den ikke?”

“Du bare kjøper den,” sa Åge. “Den kommer i en sprayboks, så bare sprayer du treet.”

“Det ser så ekte ut,” sa Elin, litt skuffet. Etter en liten stund spurte hun “Hvem er alle gavene under treet til?”

“De er ikke virkelige presanger,” sa Åge. “De er bare tomme bokser som er pakket inn som presanger – bare en del av utstillingen. De er ment å få folk i humør til å kjøpe julegaver.”

Elin kunne knapt tro at de vakre eskene var tomme. Hun fikk lyst til å lene seg over barrikaden, plukke en opp, og riste på den.

Vel hjemme fortalte Elin og Åge mor om treet. “Snøen så virkelig ekte ut,” sa Elin, “og det gjorde presangene også. Er de virkelig tomme esker?”

Mor nikket. “Er dere klar over at for folk som ikke vet den virkelige grunnen for julen, så er all feiringen deres like tomme som de falske eskene?” spurte hun tankefullt.

“Den virkelige grunnen for julen?” spurte Elin. “Mener du at de ikke vet at det er Jesu’ fødselsdag? Jeg trodde alle visste det!”

“Noen vet det ikke,” sa mor. “Andre vet at det er Hans fødselsdag, men de er ikke klar over hvem Han er. De forstår ikke at Gud ga sin Sønn Jesus slik at Han skulle bli vår Frelser, og at Han tilbyr oss evig liv i gave. Det er hvorfor vi virkelig feirer julen.”

Hva med deg?

Feirer du den virkelige grunnen for julen? Gud ga sin beste presang da Han sendte Jesus for å bli din Frelser. Han tilbyr evig liv som gave. Det er ikke falskt. Det blir ikke utslitt, og blir ikke gammelt, og du kan ikke vokse fra det. Dersom du ikke har tatt imot den gaven enda, så gjør det i dag ved å ta imot Jesus som din personlige Frelser. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel)

Guds nådegave er evig liv i Kristus Jesus, vår Herre.

Romerne 6:23

Dagens nøkkelord: TA IMOT GUDS GAVE TIL DEG

Advertisement
%d bloggers like this: