14 mai

Txt: Apostlenes gjerninger 1:6-8

BUDBRINGEREN

“Dajm er en veldig smart hund,” sa Kenneth ved middagsbordet en kveld. “Han bærer beskjeder fra meg og Lene. Dersom jeg ønsker å fortelle noe til Lene, så fester jeg en lapp til Dajms halsbånd og sier ‘Gå til Lene’. Han spaserer rett ned til rommet hennes. Dersom hun ønsker å sende et svar, fester hun det til halsbåndet hans og sier ‘Dajm, gå til Kenneth’. Så kommer han til rommet mitt.”

Lene nikket. “Han er en god budbringer,” sa hun.

Da Kenneth gjorde lekser på rommet sitt den kvelden, begynte han å bli sulten. Kanskje Lene har litt snop, tenkte han. Jeg skal spørre henne. Så Kenneth skrev en lapp og festet den til Dajms halsbånd. “Dajm, gå til Lene,” sa han, og Dajm spankulerte ut av rommet. Kenneth ventet og ventet. Da Dajm ikke kom tilbake, bestemte Kenneth seg for å sjekke budbringeren hans. Han stakk hodet inn i søsterens rom. “Jeg sendte Dajm med en beskjed,” sa han. “Leste du den?”

Lene kikket opp fra pulten hennes. “Han har ikke vært her,” svarte hun.

Kenneth gikk for å se om Dajm hadde gått til kjøkkenet. “Ja, han var her,” sa mor. “Jeg slapp ham ut.” Kenneths budbringer løp rundt i bakgården på jakt etter en kanin!

Kenneth lo. “Dajm rotet det til denne gangen,” sa han.

“Jeg håper vi er bedre budbringere enn ham, ikke sant?” spurte mor med et smil.

Kenneth rynket pannen. “Men jeg er ikke budbringer for noen,” sa han.

“Kristne skulle være Guds budbringere,” fortalte mor ham. “Vi skulle fortelle andre om Ham og vise dem Hans kjærlighet ved måten vi lever på og hvordan vi tjener Ham. Men noen ganger blir vi distrahert.”

“Som da du skulle spille trompeten din i kirken, Kenneth, men du hadde ikke trent fordi du alltid spilte fotball,” sa Lene som hadde kommet for å sjekke hva som hadde skjedd med Dajm.

“Eller når du skulle skrive et brev til en misjonær for søndagsskole prosjektet ditt, men du endte opp med å skrive til vennene dine fra leiren istedenfor,” svarte Kenneth.

“Det er slike ting jeg snakker om,” sa mor, “men jeg vil foreslå at dere begge passer på deres egne liv. Se hva Herren ønsker at du skal gjøre for å levere beskjeden Hans! Og så gjør det!”

Hva med deg?

Hvilken type budbringer er du? Er det noen Gud ønsker at du skal fortelle om Ham til? Burde du invitere en du kjenner til søndagsskolen? Har Gud en oppgave til deg om å hjelpe en i familien eller en nabo? Ikke bli distrahert av andre aktiviteter. Ikke vær så travelt opptatt med å se på TV, lese bøker eller leke at du ikke har tid til å tjene Herren. Vær en god budbringer for Ham!

Og Han sa til dem: Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for all skapningen!

Markus 15:15

Dagens nøkkelord: GI UT GUDS BUDSKAP

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: