20 april

Txt: 1 Korinterbrev 13:4-7

FINNE VENNER PÅ GUDS MÅTE

Sølvi kom grinende hjem. “Jeg har fremdeles ingen venner på skolen,” gren hun. “Jeg skulle ønske vi aldri hadde flyttet her!”

“Jeg beklager, Sølvi,” sympatiserte mor. “Jeg vet du savner de gamle vennene dine, og jeg har bedt om problemet. La oss snakke om hva vi kan gjøre for å forandre det.”

“Jeg kan ikke gjøre noe som helst! Alle bare stirrer på meg og går rett forbi,” hulket Sølvi. “Jeg er så ensom!”

Døren ble revet opp, og Sølvis bror Tom fløy inn som en orkan. “Hei, mor, er det okay at jeg går over til Jostein i noen timer?” spurte han. “Han trenger min hjelp til et skoleprosjekt.

Mor nikket. “Bareckom hjem innen halv seks,” sa hun.

“Okay!” sa Tom, og døren smalt igjen bak ham.

Sølvi pusset nesen som om hun blåste i en trombone. “Du og far og Tom ser ut til å kjenne masse folk allerede. Hvorfor er de ikke like vennlige til meg som de er til dere?”

Mor rynket pannen. “Sølvi, du har lett etter en venn uten å finne noen. Men Tom og far og jeg har funnet folk som trenger en venn. Slutt å lete etter en venn, og forsøk å være en istedenfor.”

“Men jeg vet ikke hvordan,” mumlet Sølvi.

“Vel, hva med å sette andre først og gjøre hva du kan for å gjøre noe bra for dem?” foreslo mor. “Sist måned lærte vi alle kjærlighets kapitlet utenatt – 1 Korinterbrev 13, ikke sant? Vi snakket om hva det betydde.” Mor ga Sølvi en klem, så plukket hun opp en kasserolle. Hun ga den til Sølvi. “Mens du tenker på hvordan du kan praktisere det vi har lært, så vil jeg at du skal ta denne med til naboen vår, fru Mortensen. Hun kom hjem fra sykehuset i dag,” la mor til “Når du kommer tilbake, kan vi snakke videre.”Sølvi sukket, men tok kasserollen og gikk.

En halv time senere kom Sølvi dansende inn i leiligheten. “Gjett hva, mor!” Hun strålte. “Jeg fant noen som trenger en venn. Hun heter Trude, og hun er fru Mortensens barnebarn. Kan jeg gå tilbake der detter middag og hjelpe henne med å rengjøre bestemorens leilighet?”

Hva med deg?

Er du ensom?  Slutt å se på deg selv og se rundt deg. Det finnes mange ensomme mennesker – også ensomme barn. Det er mulig at du ser noen av dem hver eneste dag. Guds måte for å finne venner er å være en. Dersom du legger merke til at noen ofte er alene, så snakk med den personen. Dersom du ser noen som har problemer med leksene, se om du kan hjelpe. Når du ser barn på lekeplassen, smil til dem. Prøv å få venner på Guds måte. Det fungerer!

En venn elsker alltid

Salomos Ordspråk 17:17

Dagens nøkkelord: FOR Å HA VENNER, MÅ DU VÆRE EN VENN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: