28 april

Txt: Salme 7:4-12

BARE EN TEST

“Her er 200 kroner,” sa mor mens hun la penger og en handleliste i hånden til Gunnar. “Det er litt mer penger enn hva det vil koste. Kjøp alt på listen, så kan du få de pengene som er igjen.”

“Tusen takk!” ropte Gunnar. Han tok pengene og gikk til butikken. Han kjøpte alt som moren hadde skrevet på handlelisten og betalte for det. Han ble glad da han hørte at det var 57 kroner igjen som han kunne beholde.

Da Gunnar startet på hjemveien tok han pengene ut av lommen. Jøss! tenkte han. Jeg har 107 kroner! Kassereren ga meg en 100 krone lapp istedenfor en 50 lapp. Kjempe! Jeg kan kjøpe litt snop og spare resten til lørdag når jeg skal på tivoli med Sverre. Gunnar følte seg litt ukomfortabel med avgjørelsen sin. Han visste at omtrent halvparten av pengene egentlig ikke tilhørte ham, men han nølte bare et øyeblikk før han gikk mot snopebutikken.

Etter at Gunnar kom hjem, arbeidet han med modellbilen sin mens moren hans skrelte poteter og hørte på en preken på radioen.

“Jeg vil avslutte prekenen min i dag med en sann historie om viktigheten av ærlighet,” sa radiopredikanten. Så fortalte han om en prest som la merke til at han hadde fått for mye vekslepenger fra en bussjåfør. Da bussturen startet var presten fristet til å putte de ekstra pengene i lommeboken sin uten å si noe, men han visste det ville være galt. “Da presten forlot bussen, returnerte han de pengene som ikke tilhørte ham til bussjåføren,” fortsatte taleren. ‘Du gjorde en feil med vekslepengene,’ sa presten til sjåføren.

“Bussjåføren ristet på hodet. ‘Det var ingen feil’, svarte han. ‘Det var en test. Du skjønner det, jeg besøkte kirken din sist søndag da du talte om ærlighet, og jeg ønsket å finne ut om du praktiserte det som du lærte. Jeg tror jeg skal komme tilbake og høre på deg igjen.”

Å-å-å-å! tenkte Gunnar. Kanskje Gud ga meg en test også! Han reiste seg opp og gikk og hentet pengene. Han var sikker på at moren ville gi ham lov til å gå å returnere pengene med en gang.

Hva med deg?

Har du tenkt at ingen vil vite om du er uærlig? Ikke glem at Gud alltid ser og vet alt, og dessuten vet du aldri hvem som ser deg – kanskje til og med  tester deg. Når du jukser, lyver, ikke gjør arbeidsoppgavene dine eller gjør noe annet galt som gjør Gud lei, så er du et dårlig vitne for Ham.

Døm meg, Herre, etter min rettferdighet og etter min uskyld, som er hos meg.

Salme 7:9

Dagens nøkkelord: VÆR ALLTID ÆRLIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: