26 oktober

Txt: Salomos ordspråk 3:1-6

MENT FOR Å BLI LEST

“Visst er hun tanten min!” insisterte Elsa forarget. Hun forsøkte å overbevise de andre på leiren at hun var niese til en velkjent forfatter som hadde skrevet bøkene som lå på bordet, men ingen trodde på henne.

“Dersom hun er tanten din,” spurte Stina, “hvordan har det seg at du ikke kan fortelle hvilken av disse bøkene som er din favoritt?”

“Ja,” nikket Dorthe. Hun plukket opp en bok og hold den opp foran Elsa. “Hva handler denne boken om?” spurte hun. “Dersom din tante har skrevet boken, slik som du sier, og dersom du har alle bøkene hennes, så burde du kunne fortelle oss hva som står i dem.”

Elsa bet seg i underleppen. “Jeg kan ikke,” tilstod hun til slutt. “Jeg har ikke lest dem ferdig.” Hun pauset, usikker på hvordan hun kunne forklare det. “Jeg pleide å lese dem når hun begynte å sende meg bøker. Men jeg er ikke så glad i å lese, så etter en stund begynte jeg å bare se på omslaget og så sette dem på bokhyllen sammen med de andre.”

“Men Elsa, er du ikke glad i tanten din?” spurte Dorthe.

Elsa var flau. “Selvsagt er jeg glad i tanten min, og jeg er veldig stolt av henne, men…”

“Men du gidder ikke lese hva hun…” Dorthe stoppet da frøken Patricia, en av leirlederne, kom gående.

“Jeg overhørte litt av samtalen deres,” sa frøken Patricia og plukket opp en av bøkene. “Jeg tenkte akkurat på at de fleste av oss er akkurat som Elsa. Gud har gitt oss en bok – en veldig viktig bok – og vi leser den ikke så ofte som vi burde.” Hun tok en liten pause. “Faktum er at vi leser den så sjelden at vi kan ha vanskeligheter med å overbevise andre at vi er glad i Forfatteren, eller til og med at vi kjenner Ham.” Hun Hun så seg rundt og la boken tilbake på bordet.

Etter at frøken Patricia hadde gått, ble det ikke nevnt et eneste ord mer til Elsa om at hun ikke hadde lest tantens bøker. Elsa grep den som frøken Patricia hadde lagt ned. “Når jeg kommer hjem, skal jeg lese disse bøkene,” sa hun bestemt. “Og jeg skal lese Guds bok også!”

Hva med deg?

Kjenner du Forfatteren av Bibelen? Er du glad i Ham? Har du et eksemplar av boken Hans hjemme hos deg? Det er meningen at den skal leses, men leser du regelmessig i den? Kanskje du bærer den med deg til kirken eller søndagsskolen hver søndag, men hva skjer med den resten av uken? Plukk den opp og les noen vers hver dag!

Jeg har fått dine vitnesbyrd i evig eie, for de er mitt hjertes glede

Salme 119:111

Dagens nøkkelord: LES BIBELEN DAGLIG

Advertisement
%d bloggers like this: