21 november

Txt: Johannes 3:16-21

I MØRKET

Minibussene ljomet med sang da ungdomsklubben dro på leir. De ankom like før det ble mørkt, og de kunne se på innsjøen at det snart ville bli storm. Så raskt de kunne bar de all bagasjen sin inn i hyttene, så løp de til spisesalen for å spise kvelds. Plutselig kom stormen! En kraftledning ble truffet av lynet, og plutselig ble spisesalen bekmørk.

“Bare sitt i ro til stormen passerer,” rådet herr Krane. “Så skal vi se om vi kan få lysene på igjen.”

Først satt alle barna i ro der de var, men snart ble de vant til mørket og ble modigere. De ignorerte lederens advarsel og begynte å flytte på seg. “Eva, det er en mus på foten din,” ropte Gerhard.

“Slutt å erte meg,” lo Eva. “Selv om det var en, så ville du ikke kunne se den.” Akkurat da strøk Nora en papptallerken mot Susannes fot. Hun skrek høyt og hoppet bakover, og slo kneet mot bordet.

“Det er nok!” advarte herr Krane. “La oss alle sette oss ned før noen blir alvorlig skadet.”

Motvillig satte gruppen seg ned. “Dette er en fin stund for en andakt,” foreslo herr Krane. “Tenk på det som skjedde i kveld. Når lysene først forsvant, var dere redde og usikre. Dere var redd for å våre uten lys. Men dere ble vant til mørket. Snart syntes dere at mørket var gøy – og dere skremte hverandre. Dere tenkte ikke på farene.” Herr Krane tok en liten pause, så la han til “Som kristne er Kristus lyset vårt. Dersom vi vandrer i Hans lys, så er vi trygge, men dersom vi vandrer avgårde in til syndens mørke, så er det fare på ferde. Ofte blir vi så vant til mørket at vi faktisk liker det fordi det skjuler gjerningene våre. Vi er ikke klar over faren før vi blir skadet, og vi glemmer at en dag vil alt vi har gjort bli brakt inn til lyset. La oss be Gud hjelpe oss å vandre i Hans lys.”

Hva med deg?

Dersom alt du har gjort blir brakt inn i lyset, hvordan ville du føle deg? Fornøyd? Eller ville du bli flau over å få syndene avslørt? Kristus er lyset ditt. Ikke snuble i syndens mørke når du kan vandre i lyset.

Men dersom vi vandrer i lyset, likesom Han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, Hans Sønns blod renser oss fra all synd.

1 Johannes 1:7

Dagens nøkkelord: VANDRE I GUDS LYS

Advertisement
%d bloggers like this: